Втори ден Севастопол е под обстрел. Висши командири от руския

...
Втори ден Севастопол е под обстрел. Висши командири от руския
Коментари Харесай

Операция Капан за раци - втори ден Севастопол е под обстрел

Втори ден Севастопол е под обстрел. Висши командири от съветския Черноморски флот са убити при вчерашната офанзива против щаба на флота. Загинали са 9 души, измежду които генерали, има и ранени. Украинската войска оповестява, че ударите са в границите на интервенция " Капан за раци ".

Моментът, в който украински ракети поразяват щаба на Руския Черноморски флот. Според военното командване в Киев, в ход е интервенция " Капан за раци ". Решението по кое време да бъде осъществен ударът не е инцидентно - по данни на украинското разузнаване, в постройката тече съвещание на висшето командване на флота.

Според украинската страна са починали няколко души, измежду които и високопоставени генерали. По непотвърдена информация е погубен адмирал Виктор Соколов - пълководец на съветския флот, управлявал десетки интервенции, в това число обстрел на цивилни. Към момента единственият коментар от Москва е, че един човек е в неопределеност след удара.

Рано тази заран назначеният от Москва губернатор на Севастопол Михаил Развозжаев написа в Телеграм, че градът още веднъж е под обстрел. Хората бяха призовани да потърсят леговище.

" Моля всички, които пробват да сеят суматоха, да спрат да го вършат, тъй като точно това желаят нашите врагове. Още преди година сме подготвили бомбоубежищата, само че тогава обстановката беше спокойна. Сега към този момент действителността ни застигна. Невъзможно е да предвидим всичко. Призовавам ви да се снабдите с вода и артикули от първа нужда. И най-много - да не се доверявате на подправена информация ", съобщи Михаил Развозжаев, губернатор на Севастопол.

За малко част от града беше отцепена поради паднали парчета от ракети. Според локалните управляващи, все още обстановката в Севастопол е спокойна.

Началникът на украинското разузнаване Кирило Буданов съобщи по-рано през днешния ден, че Киев ще продължава с честите офанзиви против Крим, а крайната цел е Украйна да си върне анексираните територии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР