Втори ден кабелният завод в Карнобат остава затворен, след като

...
Втори ден кабелният завод в Карнобат остава затворен, след като
Коментари Харесай

След обгазяването с отровни газове: Кабелният завод в Карнобат остава затворен

Втори ден кабелният цех в Карнобат остава затворен , откакто 6 дами на 9 април бяха обгазени с отровни газове.

До края на деня би трябвало да са подготвени резултатите от пробите на водата в канализационните шахти на територията на индустриалната база. Водни проби са взети и от шахтата, за която има данни за съществуването на високи концентрации на циано и селоводород , предава

" В 7:00 часа тази заран, когато стартира работата на първа промяна пред бариерата на кабелния цех в Карнобат стоеше единствено защитата.  Няма приключване на рискови субстанции демонстрират първите подготвени резултати на пробите взети от близката река ", съобщи шефът на Регионална екоинспекция Павел Маринов.

" В момента оценяваме капацитета на риска за околната среда . Очакваме до края на деня да излязат резултатите от проучванията на водните проби в канализационните шахти, с цел да се види каква е концентрацията и има ли такава. От тук ще си създадем изводите къде идва рискът за натравяне на въздуха на цеха ", изясни той. 

" Ако се откри съзнателно замърсяване на отпадните води с субстанции рискови за здравето на хората наказването по Закон е до 5 години затвор. Районната прокуратура в Бургас е почнала инспекция по случая ", сподели прокурор Мария Маркова.

" Снемат се сведения на лица, конфискувани са проби от шахтите на индустриалните бази, ситуирани на територията на шахтата, от която се откриват високи концентрации на сероводород и циановодород.

Ние сме в напълно начален стадий на осъществяване на тази инспекция като установените високи дози, които са дали съображение да се разпореди тази инспекция са данните от 5 април 2024 година ", разясни тя.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР