Втората ракета на България в женския тенис Изабелла Шиникова се

...
Втората ракета на България в женския тенис Изабелла Шиникова се
Коментари Харесай

Шиникова загуби сет на нула, но въпреки това влезе в основната схема в Токио

Втората ракета на България в женския тенис Изабелла Шиникова се класира за главната скица на шампионата от сериите WTA 500 в японската столица Токио.

В последния кръг на квалификациите Шиникова реализира поврат против представителката на домакините Куруми Нара и я надигра с 0:6, 7:5, 6:0 след час и 47 минути игра.

Двубоят стартира кошмарно за българката, която в първия сет не завоюва нито един гейм и го загуби по-късно повече от половин час игра.

Втората част стартира надалеч по-позитивно за Изабелла, която след ранен пробив си обезпечи задатък от 2:0. При 3:3 японката съумя да стигне до равенството, само че нов брейк приближи нашето момиче на гейм от спечелването на втората част при 5:3. И този път обаче Нара съумя да изравни при 5:5, само че в 12-ия гейм тя още веднъж се пропука и това разреши на Шиникова да измъкне сета след 7:5 в нейна изгода.

Това вдъхна убеденост на нашето момиче, която в последния трети сет доминираше напълно и в последна сметка не даде нито гейм на своята съперничка, с цел да си подсигурява място в главната скица на конкуренцията.

Малко по-късно през днешния ден Изабелла Шиникова ще разбере и коя ще бъде нейната съперничка на старта на главната скица, като е допустимо тя да се изправи против някогашната шампионка от Australian Open София Кенин или двукратната финалистка в шампионатите от Големия шлем Каролина Плишкова.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР