Всяка задача във физиката може да има няколко възможно отговора,

...
Всяка задача във физиката може да има няколко възможно отговора,
Коментари Харесай

Теодосий Теодосиев за метеора: Може да бъде и заблудена ракета

„ Всяка задача във физиката може да има няколко допустимо отговора, до момента в който не бъде открито нещо на земята. Най-лесно се намират такива неща в пустинята и по полюсите. При нас е мъчно, тъй като е пресечена околност “, сподели физикът и преподават Теодосий Теодосиев в ефира на БТВ.
Прочетете още
По думите му преди повече от 100 години при Подкаменна Тунгускабеше паднало сходно тяло, само че с доста по-големи пагубни последствия. Те били като измежду нуклеарен гърмеж. Имало доста спекулации за извънземни. Според него имало и по-просто пояснение и това е, че било мразовит метеор.

„ Това тяло може да бъде освен от галактически генезис. Може да бъде и заблудена ракета “, уточни той.

По думите му преди години, по време на военната му работа, за малко са щели да убият Тодор Живков. „ Винаги има изтървани или не попаднали в задачата ракети, не трябва да се учудваме “, акцентира Теодосий Теодосиев.

„ Следи могат да се намерят, единствено в случай че е метеор с каменно или желязно ядро. Но и това не е елементарно. Ако е някой огромен астероид, при рухването му се чува гръм и има светлина и има желязно или каменно ядро може да бъде открито нещо. Ако е водно ядро – от лед, безусловно нищо няма да се откри “, съобщи Теодосиев.

„ Толкова огромни астероиди рядко падат на Земята “, акцентира физикът.

„ Резултатите ми наподобяват по-високи от колкото би трябвало да бъдат. Реалните би трябвало да са още по-ниски. Причината за това е делегирания бюджет. Трябва да се смени философията на образование в България, тъй като парите не следват ученика, а резултата “, съобщи учителят по физика по отношение на резултатите от външното оценяване след 7 клас.

По думите му, който се наеме да прави промяна в просветителната система би трябвало да се приготви да загуби изборите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР