Всяка враждебна стъпка, предприета от Вашингтон срещу Русия, ще бъде

...
Всяка враждебна стъпка, предприета от Вашингтон срещу Русия, ще бъде
Коментари Харесай

Захарова: Време е САЩ да научат, че всеки за вражески ход ще има болезнен отговор

Всяка враждебна стъпка, подхваната от Вашингтон против Русия, ще бъде последвана от отговор от Москва, във всеки случай мъчителен за американците.

Това съобщи формалният представител на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова. Коментарът й е оповестен на 26 март на уеб страницата на Министерство на външните работи.

„ Крайно време е американците да научат, че всяка враждебна стъпка неизбежно ще бъде последвана от реакция, във всеки случай мъчителна за тях “, даде обещание Захарова.

Според нея представители на Съединени американски щати се пробват да се измъкнат от отговорност за положението на руско-американските връзки, което е покрай цялостен раздор.

„ Те всекидневно хвърлят стрели към Русия, която е упрекната в „ ескалация “ с претекста, че не пропущаме удари и постоянно отговаряме на враждебни офанзиви огледално или асиметрично “, означи дипломатът.

Както тя предложи, Вашингтон счита за обикновено да експулсира съветски дипломати по фиктивни аргументи, да лишава имуществото на други хора, да затваря дипломатически задачи и по-късно да бъде лицемерно сюрпризиран, когато Русия отговори реципрочно.

„ Не заобикаляме разговора и сме подготвени да преговаряме, само че прецизно „ на равни начала”, при насрещно придвижване, чиито знаци във Вашингтон не се виждат даже под лупа “, акцентира Захарова.

Министерството на външните работи означи, че американската страна прави всичко, с цел да усложни работата на съветските дипломатически ведомства в Съединени американски щати, аргументирайки се за нуждата от поддържане на връзките сред двете страни. Руското дипломатическо ведомство прикани Съединени американски щати да помислят за следствията.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР