Всяка крайна форма на хранене би могла да бъде вредна

...
Всяка крайна форма на хранене би могла да бъде вредна
Коментари Харесай

Ендокринолог: Суровоядството не е за всеки

Всяка последна форма на хранене би могла да бъде нездравословна за тялото. Суровоядството единствено по себе си не е неприятно, само че несъмнено не е за всеки. То би могло да помогне на организма в избрани случаи, само че спазването на подобен режим за дълго време граничи с хранително разстройство.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria ендокринологът и диетолог доктор Райна Стоянова.

Преди да се стартира сходен режим на хранене е значимо да бъдем прегледани от доктор – еднокринолог, диетолог, който да ревизира здравето ни, статуса на имунната система, на гастроинтестинален тракт. Дългосрочното суровоядство крие опасности, свързани с това, обработката на суровите храни е доста по-трудна от храносмилателната система и доста по-лесно може да се алергизира организмът. Човешкото тяло не е основано да употребява единствено сурови храни за толкоз дълъг интервал от време.

Всички болести на гастроинтестинален тракт – като стартираме от устата, хранопровода, езофагити, гастрити, колити са безусловно противопоказни за хранене с напълно сурова храна. Повечето положения, свързани със секрецията на панкреасните ензими – също.

 
При хора, които са склонни към недохранване, би трябвало да сме доста деликатни и да проверим психологическия им статус. Робуваме на форми на хубост, които са много неуместни и нелепи и стигаме до крайни форми на хранене.
„ Започнах този режим на хранене поради здравословните си проблеми, които не съумях да изцелявам с обичайна медицина. Свързани са с хормонални проблеми и с червата. Мой родственик имаше рецидив на рак с метастази по цялото тяло и му даваха месец живот. Започна напълно да се храни единствено с плодове три месеца, след което продължи на суровоядство и година и половина към този момент няма и диря от тумора. Започнах доста да се задълбавам в теорията на суровата храна и детоксикацията като цяло. Ние сме хомосапиенс – биологическият ни тип е кадърен да се храни с плодове и зеленчуци. Крайната ми цел беше здраво здраве и само по този метод съумях да доближи до него “, сподели Кристина Манасиева, която от известно време се храни със сурови плодове и зеленчуци.

„ Добре е човек да не изпада в крайности. Когато приказваме за уравновесено хранене, извънредно значимо е да не лишаваме организма си от главните хранителни субстанции, които са от извънредно значение от нашето здраве. Когато тя се храни единствено с плодове, да тя алкализира организма си, ph ще бъде алкално, което значително значи по-малко възпаления в тялото, само че лишава организма си от скъпи субстанции като белтъчини и мазнини. Това е монодиета – хранене единствено и само с въглехидрати. Да, тя ще се хиперхидратира и ще се усеща доста добре в кожата си, ще има огромен приток на сила, само че дали може да продължи дълго време по този начин, може би ще разберем от нейния образец след време, когато тя го показа “, отговори доктор Стоянова.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР