Всяка една домакиня има желание сама да си приготвя тестото,

...
Всяка една домакиня има желание сама да си приготвя тестото,
Коментари Харесай

Лесна рецепта за тесто, готово за 15 минути. Най-хубавото е, че става за всичко!

Всяка една стопанка има предпочитание сама да си подготвя тестото, само че не постоянно намира време за това пипкаво кулинарно осъществяване. Повечето предписания, които нашите баби и майки са ни завещали, са обвързани с доста месене, бъркане, втасване.

Ако не разполагате и с 10 минути, в които да се погледнете в огледалото и да сложите серпантина на миглите си, то наложително пробвайте това тесто.

Готово е за нула време и не е нужно да употребявате кой знае какви артикули. Добрата вест е, че с него можете да приготвите банички, тутманик, пици, мекици и каквото друго ви хрумне. То е същински вкусно и с него всяка тестена закуска ще се трансформира в обичана на цялото ви семейство.

Това тесто разрешава да го съхранявате в ледник за няколко дни, без да се скапе. Може също да извършите двойно количество и половината да замразите във фризера. Така ще си спестите 15 минути идващия път, в който ви се похапва нещо домашно и вкусно.

Тесто с квас:

• Брашно – 5 чаши

• Мляко – 500 мл

• Мая (суха ) – 11 гр

• Захар – 2 с. л.

• Слънчогледово масло – 2 с. л.

• Сол – 0,5 ч. л.
 Щипка от тази фалшификация ще промени усета на тестото вечно Щипка от тази фалшификация ще промени усета на тестото вечно
Тестените произведения са несравнимо вкусни и апетитни. Едва ли съществува човек, който да не обича да похапва домашни банички, бухти, мекич...

Подготовка:

Вземете огромна купа и в нея отсипете 4 чаши брашно и сухата квас. Постепенно смесвайте с топлото мляко и по едно и също време с това добавяйте и захарта. След това прибавете солта и слънчогледовото масло.

Бъркайте пламенно и прибавете последната чаша брашно. Само след няколко минути тестото е готово и можете да го поставите в найлонова торбичка и да го приберете в хладилника на хладно място.

Сгответе с него каквото ви се нрави – къс, пица, соленки, бухти, мекици или друго, за което цялото ви семейство жадува.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР