ВСС освободи Мария Павлова като заместник главен прокурор. Вчера тя

...
ВСС освободи Мария Павлова като заместник главен прокурор. Вчера тя
Коментари Харесай

ВСС освободи Мария Павлова като заместник главен прокурор

Висш съдебен съвет освободи Мария Павлова като заместител основен прокурор. Вчера тя постави клетва като длъжностен министър на правораздаването.

„ Ще направя всичко допустимо да осигуря равномерен преход и успокоение в министерството “, сподели тя, откакто одобри ключа от касата за държавния щемпел от своя предходник на поста Атанас Славов.

В интервала 17 май 2021 година до 27 май 2022 година е заместител министър на правораздаването в две служебни държавни управления. После още веднъж се връща на работа като следовател, до момента в който на 9 август 2022 година е назначена за заместник-министър на правораздаването, като остава на поста до 13 юни 2023 година

На 19 юни 2023 година Мария Павлова е назначена за заместител основен прокурор при Върховна касационна прокуратура от Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет.

Шефът на Софийската районна прокуратура Невена Зартова подаде оставка, напомня SafeNews. Това се случва броени дни, откакто изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов, съпроводен от още 21 обвинители, влезе в Районната прокуратура и изиска оставката на ръководителя ѝ.

В края на октомври 2023-а прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет образува дисциплинарно произвеждане против Невена Зартова.

Предложението пристигна от заместник-главния прокурор Мария Павлова. То е направено въз основа на отчет за работата на Софийската районна прокуратура.

Прокурори от Върховна касационна прокуратура направили 58 инспекции на прокурори от СРП, при които е открита липса на ефикасен контрол над наблюдаващите прокурори.

По част от досъдебните производства са установени нарушавания на организацията на работата

Източник: 24 часа

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР