Всичко за жените на покойния “капо ди тути капиПървото му

...
Всичко за жените на покойния “капо ди тути капиПървото му
Коментари Харесай

Месина Денаро останал неженен, за да не наруши законите на „Коза ностра“

Всичко за дамите на починалия “капо ди тути капи ”
Първото му гадже е обилна австрийка, а последното - брачна половинка на наказан доживот мафиот

Ухажвал медсестри със зехтин и виновност от персоналния си чифлик

Починалият преди дни от израстък на дебелото черво утвърден главатар на мафията през последните години Матео Месина Денаро в никакъв случай не е минавал под венчило, не тъй като е съзнавал, че ще почерни живота на избраницата си. Организатор и участник в най-кървавите атентати на “коза ностра ” при започване на деветдесетте години на минали век против магистрати, политици, предприемачи и публицисти, той е получил няколко доживотни присъди и през 1993 година се е избавил от решетките, потъвайки в дълбока конспиративност. Живот отвън закона, в който в действителност е извънредно мъчно да запазиш свободата си, търсен от силите за сигурност на Италия и цяла Европа, камо ли да се грижиш за брачна половинка и семейство.

Но съгласно добре познаващия мафиотските нрави публицист и наблюдаващ на в. “Кориере каузи сера ” Роберто Савиано, споминалият се дълготраен “капо ди тути капи ” изобщо не е страдал от прекомерна човечност, та да се замисли върху неприятното, което би сторил на възможната си половинка. Не, като безжалостен женкар от най-ранните си години и унаследен мафиот Месина Денаро просто е спазил неписаните морални закони на “Коза ностра ”, които повеляват грижа до гроб за дамата, която си завел до олтара и никаква невярност. Иначе не се захващай със фамилно начинание, тъй като може да последва и патрон. Ама в случай че искаш да останеш сериен съблазнител вечно, т.е. многоженец, като в това време печелиш доверие и надеждност измежду висшестоящите ти в мафиотската подчиненост босове, единственият метод да бъдеш един от тях е да си останеш безконечен ерген. И тогава ти си “чист ” в очите на “почтеното общество ” на проведената престъпност, до момента в който “омърсени ” от половите ти напъни са девойките, които си вкарал непорочни в леглото си, както и омъжените дами, които си навил да прелюбодействат. Та съгласно Савиано донжуанът-мафиот избира тъкмо този път - на “чистия ” безконечен ерген.

И животът на Матео Месина Денаро, който остава в загадка три десетилетия, се върти малко или доста все към дами, които освен го подаряват с любовта си, само че и го защищават и укриват. Били са доста, само че се знаят тези измежду тях, които са оставили сериозен отпечатък в битието му, като преди всичко в класацията от нежни завоевания е австрийката Андреа Хасленер. Тя е родена на 15 януари 1968 година в град Лелиенфелд, където живее и в този момент. По-малка е от “кръстника ” с шест години, срещат се през 1989 година във ваканционно населено място в Сицилия и остават дружно до 1993 година, в това число през интервала на упоменатите касапници на мафията.

Според нейни познати тя е била доста красива и елегантна млада жена, която приятелите на Матео са я наричали на галено “Ази ”, с която той си отдъхвал след всеки кръвопролитен атентат. Обикновено почивали във Венеция и в известните курортни градчета Римини, Ричоне и Форте дей Марми, като прекарвали дружно празници и споделяли скривалища. А на антимафиотите, които я разпитват преди няколко години за времето, прекарано с Матео, Ази споделя: “Той ми изглеждаше порядъчно и хубаво момче, като доста други! ”. Без да знае, че към този момент израсналият в мафиотската подчиненост необут я е ревнувал извънредно и един път заповядва на убийците си да гръмнат млад заместник-управител на хотел в Палермо, който я ухажвал, подарявайки ѝ цветя.

След Андреа в незаконното легло на Матео идва ред на знойната сицилианка Франка Аланя, която му ражда през 1997 година неговото само известно дете - дъщерята Лоренца, кръстена на неговата майка Лоренца Сантанджело. Другата баба - майката на Франка, се опълчва люто на връзката на момичето си с мафиотската фамилия като съгласно осведомени “зетят ” даже се бил опитвал да я сплаши с насилствени дейности, разбирай побой, само че дамата не се прекланя. И прибира при себе си щерка и внучка от фамилния дом на Месина Денаро в градчето Кастелветрано, където двете остават до навършването на пълноправие от Лоренца.

Важна роля в живота на “капо ди тути капи ” изиграва и обилната госпожица Мариела Меси от близкия до Палермо град-крепост на “Коза ностра ” - Багерия. Тя била бясно влюбена в Матео, постоянно го закриляла и даже някъде през 1998 година съумява да осуети съвсем сигурния му арест след предателско “подшушване ”, до момента в който към момента донжуанът се излежавал в чаршафите ѝ. Заради проваленото задържане Мариела е наказана и попада в пандиза, където обаче получава изловена от пазвантите записка от Матео, с която той ѝ благодари за нейната същинска всеотдайност и обич.

Друга от по-известните връзки на потъналия в конспиративност, само че неотказващ се от хубави коли, маркови облекла, първокласни кръчми и знойни хубавици мафиот е хубавицата от Палермо Соня. С нея той изживява буен разказ при започване на новото хилядолетие, след което я зарязва с на пръв взор напълно благородно обръщение - написа ѝ, че било по-добре да се разделят, защото не желал да трансформира живота ѝ в пъкъл.



Последната известна възлюбена на починалия “капо ди тути капи ” - Лаура Бонафеде.

Сред последните му знайни завоевания пък е Лаура Бонафеде - даскалицата от селото Кампобело ди Мазара, където се е укривал няколко години, преди да бъде задържан на предишния 16 януари. Лаура била предана държанка и ятачка на Матео, без значение от обстоятелството, че е законна брачна половинка на негов сподвижник, излежаващ доживотна присъда като безжалостен мафиот. За сваляческите напъни до последно на “кръстника ” свидетелстват и многочислените му връзки с медицински сестри и пациентки на клиниката “Ла Мадалена ” в Палермо, където се лекувал под непознато име и които ухажвал освен с безчет SMS-и, само че и с пакети с качествени зехтин и виновност от персоналния си чифлик.

Иначе сериозна заслуга за безметежното битие на Матео Месина Денаро в конспиративност имат и други пет дами - неговата майка и четирите му сестри Розалия, Джована, Биче и Патриция. Особено последната, която в този момент е в пандиза, а дъщерята на Розалия - Лоренца, е адвокатка и като такава бе поела персонално отбраната на вуйчо си след задържането му. А по отношение на дъщерята на споминалия се “капо ди тути капи ” Лоренца, която одобри неговото фамилно име, то тя била същинско копие на татко си, що се отнася до любовта. Изявявала се като “донжуан в пола ”, сменяла гаджетата си като носни кърпички и за това бащата я бил подлагал на критика персонално нееднократно. Дори Лоренца май не знаела кой е баща на двегодишния ѝ наследник, който завела при Матео, преди да се спомине и на който била дала новото си фамилно име Месина Денаро. И в този момент медиите в Италия я сочат като наследничка на първо място на покритите на места пари и парцели на татко ѝ и глава на осиротелия му жанр. Но нищо чудно един ден тя да оглави и “Коза ностра ”, няма значение, че към този момент като правоприемник на татко ѝ на върха мафията осведомени с делата ѝ кореспонденти сочат името на обичания племенник на Матео - Франческо Гутадауро.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР