Всички знаем, че чесънът е сред най-добрите природни антибиотици и

...
Всички знаем, че чесънът е сред най-добрите природни антибиотици и
Коментари Харесай

Чеснови разядки за висок имунитет

Всички знаем, че чесънът е измежду най-хубавите естествени антибиотици и несъмнено укрепва имунната ни система.

Не всеки обаче изпитва особена приятност да го похапва непосредствено и в това няма кой знае какво чудно, тъй като чесънът има прекомерно мощен и настойчив мирис, както и усет.

Можете обаче постоянно да си похапвате чеснови разядки под формата на мезе или намазани върху филийка самун. Ето няколко хрумвания какво да си приготвите за висок имунитет. Тези апетитни чеснови разядки ще създадат трапезата ви по-вкусна, а здравето ви - по-стабилно.

Разядка с печени чушки, сирене, чесън

Първата стъпка за тази чеснова разядка с чушки и сирене е да изпечете чушките, да ги обелите и да ги оставите най-малко за 1 час в гевгир, с цел да се отцедят. Можете и да си закупите подготвени печени чушки в буркан, само че и тях наложително би трябвало да оставите да се отцеждат. Изберете подобаващ съд и в него сложете нарязаните на ивички чушки, натрошено сирене, 1-2 скилидки счукан чесън и толкоз сметана, едвам получите сходна на пюре примес.

Подправете разядката със сол, черен пипер и малко ситно нарязан магданоз или копър. Можете да добавите и смлени орехи към нея. Така ще разполагате с доста потребна за повишение на имунитета разядка освен поради чесъна, само че и поради останалите артикули. Сигурно знаете, че алените чушки са от най-богатите на витамин С зеленчуци.

Кьопоолу с чесън

 Чеснови разядки Снимка: Илияна Димова

За да си приговите кьопоолу, са ви нужни също потребни за подсилване на имунната система зеленчуци - червени чушки, домати и патладжан (един от най-хубавите антиоксиданти). Всички зеленчуци се изпичат, като не забравяте, че патладжанът би трябвало авансово да бъде посолен и оставен да се оттича горчилката му или да се пече, откакто е надупчен авансово с вилица още веднъж със същата цел.

Той, както чушките и доматите, се обелва и всички зеленчуци, които още веднъж са били оставени да се отцеждат се нарязват на доста ситно или се пасират. Към полученото кьопоолу се прибавя малко зехтин, сол и 1 или 2 счукани скилидки чесън. Преди сервиране поръсете с малко ситно нарязан магданоз.

Чеснова разядка с прясно мляко, сирене и зеленийки

 Чесновa разядка със зелении Снимка: Sevdalina Irikova

Ако приготвяте тази чеснова разядка пролетно време, можете да се възползвате от преди малко появилите се зеленийки като лапад, киселец, спанак и така нататък В противоположен случай използвайте копър и магданоз, които могат да бъдат открити по магазините през всеки един сезон. Пресният лук също е алтернатива.

Натрошете в купа малко сирене, прибавете към него всички зеленийки, с които разполагате, и не забравяйте да добавите и 1 или 2 скилидки счукан чесън. Пасирайте всичко, като добавяте последователно и прясно мляко. Подправете с черен пипер и сол, в случай че има нужда. Това е! Работа за не повече от 10 мин.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР