Всички сдружения в обществена дейност, които имат активна дейност и

...
Всички сдружения в обществена дейност, които имат активна дейност и
Коментари Харесай

Агенция по вписванията: Всички сдружения с активна дейност трябва да се пререгистрират още сега

Всички сдружения в социална активност, които имат дейна активност и би трябвало да подадат своите доклади до 30 юни, би трябвало да се пререгистрират в този момент. Не могат да чакат приключването на двегодишния период. Това изясни пред Българска национална телевизия шефът на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова. Причината е, че регистърът към този момент ще се води от Агенцията, а не от окръжните съдилища.

„Те би трябвало да получат уверение за настоящо положение от Окръжния съд, което би трябвало да бъде представяно в Агенцията по вписванията и ще започва процедура по сканиране на делата, които още веднъж ще ги вършат наши чиновници в окръжните съдилища. И тази информация ще се налива в записва.“

Даскалова съобщи още, че Агенцията по вписванията е съумяла да се оправи за доста къс период да провежда всичко и механически, и нормативно, с цел да може регистърът да започва от 1-ви януари 2018 година.

От началото на идната годината Агенцията по вписванията би трябвало да обезпечи още нови както на гише, по този начин и по електронен път услуги. Сред тях са вписванията и справките за сдружения и фондации и клонове на задгранични и юридически лица с нестопанска цел, издаването на удостоверения и преписи от комерсиалния указател, както и пререгистрацията на националните читалища.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР