Всички ние имаме силата да съблазняваме – способността да привличаме

...
Всички ние имаме силата да съблазняваме – способността да привличаме
Коментари Харесай

Откъс от Изкуството да съблазняваш, Робърт Грийн

Всички ние имаме силата да съблазняваме – способността да привличаме хората и да ги държим подвластни. Повечето от нас не си дават сметка за този вътрешен капацитет, а си показват, че привлекателността е съвсем мистична линия, вродена на малко на брой и изчезнала на останалите. А с цел да осъзнаем личния си капацитет, е задоволително да разберем кое тъкмо в човешката персона естествено вълнува хората и по-късно да развием тези заложени в нас черти.

Успешното съблазняване не стартира с отявлена маневра или стратегически способ. Те биха могли да провокират единствено съмнение. Успехът на съблазнителя се крие в неговата природа, в способността му да излъчва нещо характерно, което притегля хората и стига до възприятията им по пътища отвън техния надзор. Хипнотизирани от вашето съблазнително лъчение, вашите жертви няма да виждат неизбежното манипулиране, което следва, и на вас ще ви бъде по-лесно от детска игра да ги заблудите и съблазните.
 Как да пораждаме предпочитание в „ Изкуството да съблазняваш “ от Робърт Грийн Как да пораждаме предпочитание в „ Изкуството да съблазняваш “ от Робърт Грийн
Бестселъровият американски публицист Робърт Грийн ни дава ключа към скритите механизми на желанието – от това по какъв начин да го пораждаме д...

На света има девет вида съблазнители. Всеки от тях има особена линия на характера, която се корени надълбоко в същността му и неустоимо притегля другите към този човек. Сирените преливат от полова сила и всяка от тях знае по какъв начин да я употребява. Донжуановците ненаситно жадуват противоположния пол и тяхното предпочитание е заразително. Идеалните любовници имат сензитивност към естетиката, която влагат в сантименталните си връзки. Дендитата обичат да играят с облика си и да впечатляват с блестяща неустрашимост. Непринудените са спонтанни и открити. Кокетиращите са егоцентрични и изумително индиферентни по манталитет. Чаровниците освен желаят, само че и знаят по какъв начин да доставят наслаждение и се усещат добре в обществото. Харизматиците са надарени с невероятна убеденост в себе си. Звездите са ефирни и се обгръщат в тайнственост. Този раздел ще ви запознае със същността на всеки от тези девет вида хора. Поне една от главите ще ви прозвучи позната – вие ще откриете в нея част от себе си. Тази глава ще ви послужи за ключ към насърчаване на личните ви умения да съблазнявате.

Представете си тези девет вида като сенки, силуети. Едва откакто се слеете с един от тях и го оставите да ви обсеби, ще започнете да развивате своите съблазнителски умения, които ще ви дадат безгранична мощ.

ТАЙНИТЕ НА ОБРАЗА

Сирената е най-древната от всички съблазнителки. Нейният прототип е богинята Афродита и по природа тя излъчва нещо митично, което не значи да си я представяте като творение от предишното, от легендите и историята. Тя въплъщава извечната мъжка фантазия за мощно полова, изключително уверена, неустоима жена, способна да предложи безкрайни наслаждения и малко заплаха. В днешно време този идеал притегля още по-силно мъжката душа, тъй като в актуалния свят мъжът като в никакъв случай до момента е лишен от своята настъпателност – всичко в близост му е несъмнено и безвредно и няма съвсем никаква опция за премеждие или риск. В предишното мъжете са имали отдушник на тези инстинкти – войните, морската простор, политическите интриги. В половата сфера куртизанките и метресите са били общоприета социална институция, която предложила многообразие и удовлетворявала копнежа за многообразие и гонене. Без този отдушник нагонът на мъжа се насочва във вътрешността и го разяжда, като го прави още по-неуправляем, загдето е потискан. Понякога властолюбивият мъж може да прибегне до най-неочакваното и да се заплете в някаква любовна история, където въобще не е мечтан, единствено с цел да изпита тръпката и риска от това. Някоя полуда може да се окаже още по-съблазнителна, изключително за тези мъже, от които постоянно се желае да наподобяват рационални.

Ако търсите властта на съблазнителката, то сирената е най-неустоимата ѝ носителка. Тя влияе върху първичните страсти на мъжа и в случай че играе ролята си както би трябвало, е в положение да трансформира един мощен и виновен мъж във вдетинен плебей. Преди всичко сирената би трябвало да се отличава от другите дами. По своята природа тя е нещо рядко, митично, неповторима измежду другите и си заслужава да се борите за нея, с цел да я отвоювате от други мъже. Няма по какъв начин да не разпознаете нейното мощно женствено и полово наличие, граничещо от време на време с гротеска, защото множеството дами не имат нужната убеденост да основат подобен облик.
 Смъртният грях от Мария Грунд – всяка вяра тука оставете " Смъртният грях " от Мария Грунд – всяка вяра тука оставете
Излезе дебютният трилър на шведката Мария Грунд – „ Смъртният грях “ – с цел да запознае читателите с две несравними...

Щом сирената стартира да изпъква сред останалите, неизбежно проличават два други нейни значими белега: способността да накара мъжа да я преследва по този начин трескаво, че да загуби надзор над себе си, и тръпката на някаква заплаха. Защото рискът е мощно привлекателен. Относително просто е да накараш мъжа да те преследва: мощното полово наличие ще свърши тази работа. Но не се опитвайте да наподобявате на куртизанка или продажница, след която мъжът може и да хукне, но скоро ще загуби интерес към нея. По-добре се престорете на леко загадъчна и далечна, като сбъдната фикция. Тези качества ще накарат мъжа да ви преследва с целия си порив и колкото повече ви гони, толкоз по-силно ще му се коства, че работи по лична самодейност.

Лесно е да създадете чувството за заплаха, което ще ускори и другите ви качества на сирена. Сирените са постоянно ирационални като самия идеал и с това неудържимо притеглят мъжете – пленници на повелята да работят рационално. Решаващо значение има и тръпката на боязън: тя респектира и държи мъжа на задоволително разстояние, от което той не може да се приближи прекалено много до вас и да прозре същността ви. Създайте това възприятие на боязън, като ненадейно променяте настроенията си, с цел да изведете мъжа от равновесие и да го сплашвате понякога с прищевки и прищявки.

Но най-важното качество за всяка жена, която желае да играе ролята на сирена, е физическият ѝ образ – главният инструмент за практикуване на власт. Физическите белези – благоухание, нараснала женственост, подчертана с грима или посредством изтънчено съблазнително облекло, имат толкоз по-силен резултат върху мъжете, колкото по-лишени от смисъл са в действителност. Те работят първосигнално и изключват рационалните процеси, както животното реагира на някаква стръв или бикът на придвижването на заплаща. Умело основаният външен тип на сирената постоянно минава за физическа хубост, изключително на лицето. Но единствено красивото лице не прави сирената, а в противен случай, може да сътвори възприятие за дистанцираност и равнодушие. Сирената би трябвало да подтиква систематизираното предпочитание и най-хубавият метод е, като сътвори изцяло усещане за привличане и заричане. Това не се реализира с избрана линия, а с композиция от качества.

„ Красотата на тази жена (Клеопатра) не беше по този начин несравнима и поразяваща от пръв взор, само че държанието ѝ се отличаваше с толкоз неудържим сексапил, че обликът ѝ, съчетаващ безапелационна тирада и голямо омагьосване, лъхащо от всяка нейна дума и придвижване, се врязваше изработка в сърцето. Звуците на гласа ѝ галеха и радваха слуха, а изказът ѝ се лееше като мелодия на многострунен инструмент, който с лекост минава от една тоналност в друга, от един диалект на различен... Казват, че била изучила доста езици, до момента в който царете, управлявали преди нея, не говорели даже египетски... “

ПЛУТАРХ, „ Създателите на Рим “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР