„Всички данни сочат, че Владимир Путин няма да направи тази

...
„Всички данни сочат, че Владимир Путин няма да направи тази
Коментари Харесай

Велизар Енчев: Украинците са македонците на Русия


„ Всички данни сочат, че Владимир Путин няма да направи тази неточност да влезе в Украйна, само че украинците са македонците на Русия. До огромна степен Путин има съображение да води такава политика. “

Това разяснява политическият анализатор Велизар Енчев.

„ В последните 20 година Русия прекалено много понасям, най-много поради грешките на предшествениците на Владимир Путин. Русия беше обградена от военни бази. Желязната завеса се реалокира от Берлин последователно с влизането в НАТО на страни като Унгария, Чехия, Полша, Литва, Латвия и Естония. Руската Федерация на процедура е обградена по така наречен Източен фланг от към 15 военни бази, от които забележими са единствено 3-4. Тези бази са огромна заплаха за Русия, защото единствено една изстреляна ракета, която даже не е балистична, може да доближи до Санкт Петербург за 6-7 минути. Ако Украйна влезе в НАТО., полетът на сходно оръжие ще е 7-8 минути “, сподели още Енчев.

Според него настояванията на Путин НАТО повече да не се уголемява и да не се разполагат настъпателни оръжия на украинска територия и в останалите страни в НАТО, в това число и в България, е разумно искане, на което алиансът би трябвало да реагира.

„ До момента обаче не реагира, и е значимо по какъв начин ще реагира Путин и какъв ще е този военно-технически отговор, за който се приказва дълго. Каква ще е реакцията на отхвърли на Байдън и НАТО да отговорят на настояванията на Москва – ето това е забавно “, разяснява още Енчева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР