Всеки път, когато посещавам Китай се стремя да разбера повече

...
Всеки път, когато посещавам Китай се стремя да разбера повече
Коментари Харесай

Еварист Ндаишимие: Между Бурунди и Китай съществува искрена дружба

„ Всеки път, когато навестявам Китай се стремя да схвана повече за развиването му и бих желал да се поучим от него. Бързото развиване на Китай е нещо, което ми прави надълбоко усещане, както и това по какъв начин той се трансформира в мощна страна за малко време “, съобщи в изявление за Китайската медийна група президентът на Бурунди Еварист Ндаишимие, който неотдавна бе на посещаване в страната и присъстваше на церемонията по откриването на 31-вата Универсиада в Чънду.

След като откриха дипломатически връзки през 1963 година Китай и Бурунди започнаха необятно и приятелско съдействие в построяването на инфраструктура, земеделието, опазването на здравето и образованието, а двустранните връзки се трансфораха в добър образец за партньорството „ Юг – Юг “, сподели президентът.

„ Между нашите страни съществува откровена дружба като положителни братя. Китай е огромна мощ, само че тя в никакъв случай не работи като хегемон, а е другар, който желае да работи дружно с нас. Мисля, че Китай има доста положителни хрумвания за развиване и ръководителят Си Дзинпин е предвидлив и прагматичен началник, който се грижи за народа си. Всичко това ми дава вяра за развиването на двустранните връзки, както в този момент, по този начин и в бъдеще “, добави още Ндаишимие.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР