Всеки, който се е докоснал до света на астрологията и

...
Всеки, който се е докоснал до света на астрологията и
Коментари Харесай

Когато любовта е съдбовна…

Всеки, който се е докоснал до света на астрологията и по особено до тематиката за любовта, се е сблъскал и с по този начин наречените кармични взаимоотношения. Това са връзки, в които има съдбовност, съдба. Всъщност всички значими взаимоотношения, които имаме в живота си, носят този щемпел, наименуван „ карма, орис ”. Те постоянно оставят следи, даже и да са били къси. Най-характерното за кармичните връзки, че те идват в живота ни по подобен метод, че нито разбираме по какъв начин сме се озовали в тях, нито можем да избягаме от тях – просто ни се случват.

Статията през днешния ден, както евентуално разбрахте, е на тематика какви са кармичните условия към любовните връзки. Как се промъкват в живота, кои са знаците, че сме на път да се озовем в такива. Тези условия нормално са такива, че не можем да им устоим, влизаме в тях като „ цялостни простаци ” (моля да не се обиждате, само че си е тъкмо така), първоначално ги пренебрегваме като несъществени и считаме, че изобщо не могат да окажат някакво влияние върху нас, до момента в който не се озовем в „ клопката ”. Не е инцидентно, че постоянно, безусловно постоянно, по-късно споделяме по какъв начин „ но изобщо не съм допускал/а, че ще се влюбя като цялостен простак ”. Съдбата има прелестно възприятие за комизъм, нали?!

Карма е една дума, която постоянно се използва в малко по-неадекватен подтекст. А в действителност е доста чиста дума – на санскрит значи „ деяние, работа ”. Точният смисъл е, че там, където се приказва за карма, имате да вършите избран вид работа, от която не можете да избягате, до момента в който не я свършите. Тя е нужна, с цел да внесете равновесие и баланс. За кармата в любовните връзки е особено, че тя може да е чудесна, само че може и да не е. По-често е второто. Докато не си свършите работата с другия, не можете да излезете от тях. Има една паметна фраза в астрологията: „ Звездите допускат, а мъдрецът разполага ”. Но тя се пояснява малко в жанр „ на който както му харесва ”. Звездите демонстрират пътя, мъдрецът знае по какъв начин да мине по него, извличайки най-ценното за себе си и оставяйки най-хубавото, на което е кадърен. Не се пробва да го избегне, единствено тъй като пътят може да е неравномерен и стръмен. Това е всичко.

Сега преминавам всъщност – какви са кармичните условия към любовните връзки, по какъв начин се промъкват в живота ни, кои са знаците, че сме на път да се озовем в такива.

В персоналния хороскоп всичко към обич и любовни връзки се открива посредством разбор на Петия дом. За множеството хора любовта и бракът са две разнообразни неща. Малко са късметлиите, при които те сформират едно цяло, преливат се. Затова нерядко кармичните любовни връзки се изживяват оттатък брака – от време на време преди него, от време на време след него. И несъмнено заемат доста значимо място в живота ни, защото около тях постоянно вършим някаква жертва, изпитваме това възприятие, че даваме повече в сравнение с получаваме.

Кармичните условия, които са вплетени в любовния ни живот, се откриват в Четвърти дом в персоналния хороскоп, който се явява Дванадесети за Пети. Дванадесетият дом като принцип е най-скритото място. Той се дефинира като сложен, трагичен, обвързван със загубите в живота. Но и на саможертвата, благотворителността, милосърдието. Основните му смисли произлизат от обстоятелството, че обгръща всичко, което постоянно стои зад тила ни, не го виждаме, не можем да го определим, то прониква в живота ни безшумно, влиза през скрита от нашия взор врата, която не заключваме в никакъв случай. От езотерична позиция
Дванадесетият дом се разказва с думите „ довеждане докрай, освобождение ”. Това се показва в най-различни измерения, едно от които е точно кармата – работата, която имаме да довършим, с цел да възстановим нарушавания баланс (където и доколкото е нарушен), да се освободим от задълженията, които имаме.

Всеки дом в персоналния хороскоп е Дванадесети дом за идващия. Така Четвъртият дом се явява Дванадесети за Пети, който е обвързван с любовта и любовните връзки и по този метод разказва директната карма (причинно-следствени връзки, работа) по отношение на любовните каузи. Обстоятелствата, с които се свързва Четвъртият дом в персоналния хороскоп, демонстрират какви са кармичните обстановки към любовните връзки, по какъв начин се озоваваме в такива без да се усетим, по какъв начин те нахлуват в живота ни без да срещнат опозиция. Посочва се също и какво имаме да довършим в любовта, от какво да се освободим, защо да се отплатим.

Прочетете информацията за знака на Асцендента си, с цел да разберете в кой знак попада Четвърти дом, коя е ръководещата планетата, и надлежно какви са кармичните условия към любовта и любовните връзки в живота ви. Ако ръководещата Четвъртия дом планета е и ретроградна в персоналния хороскоп, това е знак за по-голямо акцентиране върху кармичната обязаност в любовта, изключително в случай че това е Венера. Ретроградните планети са маркирани със знак R в хороскопа. Слънцето и Луната нямат ретроградни етапи, което демонстрира, че хората родени с Асцендент Овен и Телец са с най-лека кармична тежест във връзка с любовните си връзки. А по-обременени са хората с Асцендент Рак и Водолей, защото ръководещата Четвърти дом планета е Венера, което слага двойно акцентиране. Ако Венера е и в ретроградна фаза, то ударението върху съдбовността и кармичността към любовните каузи в живота, е тройно.

Асцендент в символ Овен –
Четвъртият дом попада в символ Рак и се ръководи от Луната. Рак е воден знак и кармата, която показва този знак, е обвързвана с прочувствената страна в любовта, усета за принадлежност към жанр и семейство. Изключително сте податливи към условия, които са със мощен прочувствен привкус, споделят се доста усеща, засягащи предците, рода, фамилията или майката. Или пък се сблъсквате с човек, който е изправен пред по-глобална промяна на местоживеене, занимава се с имуществото си и сте въвлечени по някакъв метод в тези процеси. Това ви допира по-дълбоко в сравнение с можете да предположите и е един от знаците, че е на път да влезе в любовния ви живот незабелязано, имате кармични задания, свързани с него. Някога сте получавали големи грижи, обичания човек ви е бил като майка, били сте предпазени и закриляни в любовта, тя е била вашата цитадела. Сега е ваш ред да се отплатите за това в някоя от любовните си връзки.

Асцендент в символ Телец
Четвъртият дом попада в символ Лъв и се ръководи от Слънцето. Лъв е огнен знак и кармата, която показва, е обвързвана най-вече с развиването на Аз-а, характерността, да употребявате вдъхновението, което ви дава една любовна връзка, с цел да извадите персоналния си креативен капацитет, да откриете собствен гений. Силно податливи сте на разкош, романтика, креативните изяви на другия пол, кралските жестове и щедростта. Всичко това ви допира доста по-дълбоко, в сравнение с допускате и незабелязано го допускате в живота си, защото с такива хора имате кармична обязаност, работа за извършване. Някога сте получавали големи дози обич, поклонение, романтика, дълбока честност и лоялност, били сте преобладаваща фигура, за която любовта е била даденост, не е било належащо да се борите за нея, стремели сте се най-вече към най-лъскавата страна, аристократичните среди, към „ каймака ” на това нещо, наречено обич. Сега е ваш ред да се отплатите за това в някоя от любовните си връзки.

Асцендент в символ Близнаци
Четвъртият дом попада в символ Дева и се ръководи от Меркурий. Дева е земен знак и кармата, която показва, е обвързвана най-вече с практичната, земната и материална форма на любовните връзки, да откриете и нейните други измерения. Силно податливи сте към условия, в които би трябвало да се „ поправя и поправя ”, да помагате на другия да се „ лекува ”, когато е попаднал в по-трудни житейски обстановки – някаква болест, паники, некадърност да работи, бори се с някакви трудности, с цел да усъвършенства изискванията си за живот. Всичко това ви допира доста надълбоко и незабелязано се влюбвате. Някога сте получавали доста помощ от обичан човек, „ лекувал ” ви е – и безусловно, и алегорично, внасял е всевъзможни усъвършенствания в живота ви, бил е до вас в сложните времена и е работил за вас. Получавали сте доста грижи в бита и всекидневието, в избран смисъл обичания човек е бил ваш прислужник. Сега е ваш ред да се отплатите в някоя от любовните си връзки.

Асцендент в символ Рак
Четвъртият дом попада в символ Везни и се ръководи от Венера. Везни е въздушен знак и кармата, която показва, е обвързвана най-вече с общуването, способността за обвързване, поемането на отговорности, многочислените благоприятни условия да създавате партньорства, умеенето да бъдете положителни сътрудници. Вие сте от хората, които носят по-специална карма в любовните каузи. Силно податливи сте към условия, в които има интензивно другарство, хубост, финес, естетика и доста хармония, връзките са рафинирани, наподобяват съвсем съвършени извън. И несъмнено евентуалният сътрудник се отличава и с външна хубост. Всичко това ви допира доста надълбоко и незабелязано го допускате в живота си. Някога сте имали доста поклонници, ухажори, искащи да се обвържат с вас, да ви бъдат сътрудници. Имали сте опция да създадете идеални и съвършени връзки, да се радвате единствено на красивата и хармонична страна в любовта. Сега е ваш ред да се отплатите за това в някоя от любовните си връзки.

Асцендент в символ Лъв
Четвъртият дом попада в символ Скорпион и се ръководи от Марс (и Плутон). Скорпион е воден знак и кармата, която показва този знак, е обвързвана с прочувствената страна в любовта, която визира целия вероятен интензитет на човешките усеща и страсти, любовната операция, тежките зависимости, рецесии и дълбоки трансформации като резултат от някоя тежка любовна пристрастеност. Силно податливи сте към условия, в които има загадъчно напрежение, аромат на крайни страсти – дълбока страст/привличане, само че и унищожителна ревнивост, има дълбочина, която не е ясно къде свършва и какво има на дъното, носи опасности, неопределеност, доста секрети и манипулативна власт. Всичко това ви допира доста надълбоко и незабелязано го допускате в живота си. Някога сте имали голяма скрита власт над обичаните си хора, предизвикали сте доста и най-различни усеща, само че най-вече ревнивост, болежка, рецесии, преобразявали сте до неразбираемост тези, които ви обичат. Сега е ваш ред да се отплатите за това в някоя от любовните си връзки.

Асцендент в символ Дева

Четвъртият дом попада в символ Стрелец и се ръководи от Юпитер. Стрелец е огнен знак и кармата, която показва, е обвързвана най-вече с развиването на Аз-а, характерността, независимостта, да учите другия по някакъв метод, да разширявате житейските му хоризонти във всеки смисъл. Силно податливи сте към условия, в които има доста „ чужбина и пътешествия ” – другия е доста друг като народност, генезис, религия и вяра. Разказва ви за пътешествията си, уголемява кръгозора ви, научавате забавни културни обстоятелства. И най-важното – не изисква от вас да бъдете „ вързани ”, оставя ви задоволително шир и независимост в любовта. Всичко това ви допира доста надълбоко и незабелязано го пускате в живота си, влюбвате се. Някога сте били свободни и самостоятелни, не сте се обвързвали, били сте любовни бохеми с многочислени и най-различни връзки, в които сте получавали доста оптимизъм, разнообразни познания и духовно развиване, обогатявали сте се – и безусловно, и алегорично. Сега е ваш ред да се отплатите за това в някоя от любовните си връзки.

Асцендент в символ Везни
Четвъртият дом попада в символ Козирог и се ръководи от Сатурн. Козирог е земен знак и кармата, която показва, е обвързвана най-вече с практичната, земната и материална форма на любовните връзки, да намерите и изградите постоянна конструкция в любовните си връзки, да ги формулирате, да поемате отговорност в тях. Силно податливи сте към условия, в които имате опция да се изкачвате в йерархията около обичан човек, да постигнете почит, престиж, почитание, добър обществен и публичен статус. Получавате някаква опция да изградите солидна житейска база и основа. Всичко това ви допира доста надълбоко и незабелязано го пускате в живота си. Някога сте имали опцията да създадете връзки, които са ви облагодетелствали, подпомагали са публичните ви, обществени и професионални упоритости, издигали са ви в обществото, давали са ви власт, почести и престиж. Сега е ваш ред да се отплатите за това в някоя от любовните си връзки.

Асцендент в символ Скорпион
Четвъртият дом попада в символ Водолей и се ръководи от Сатурн (и Уран). Водолей е въздушен знак и кармата, която показва, е обвързвана най-вече с общуването, способността за обвързване, свободното придвижване, усета за самостоятелност и неангажираност, хуманната страна на любовта, в която няма условия. Силно податливи сте към условия, в които другия е подготвен да показа своето, без да желае компенсация, не ви лимитира и ви разрешава да бъдете толкоз ексцентрични, колкото желаете. Получавате опция да живеете като че ли отвън разпоредбите на обществото, поддържат ви да ги нарушавате, да бъдете бунтари, да реализирате всевъзможни ексцентрични стремежи в любовта, да бъдете разнообразни. Всичко това ви допира доста надълбоко и незабелязано го пускате в живота си. Някога сте имали опцията да шокирате обществото с любовните си връзки, да живеете само и единствено по свои лични правила, имали сте свободата да не се обвързвате, да бъдете свободни, да не се преценявате. Сега е ваш ред да се отплатите за това в някоя от любовните си връзки.

Асцендент в символ Стрелец
Четвъртият дом попада в символ Риби и се ръководи от Юпитер (и Нептун). Риби е воден знак и кармата, която показва този знак, е обвързвана с прочувствената страна в любовта, с оня върховен блян, който е цялост на цялата романтика, фантазии и мечти, които може да има човек. Силно податливи сте към условия, в които всичко наподобява съвършено и напълно, като че ли сте попаднали в различен свят – романтика, хубост, липсва страдалчество и болежка, освобождавате се от всевъзможни грижи, тежки мисли и се изпълвате с някаква лекост, успокоение и безметежност. Всичко това ви допира доста надълбоко и незабелязано го пускате в живота си. Някога сте имали в живота си тази съвършена обич, за която мечтае всеки човек на земята, постигнали сте своя блян, някой се е жертвал поради вашите фантазии, посветил е живота си на вас, основал е за вас „ раят ”, в който е имало всичко, което си пожелаете. Сега е ваш ред да се отплатите за това в някоя от любовните си връзки.

Асцендент в символ Козирог
Четвъртият дом попада в символ Овен и се ръководи от Марс. Овен е огнен знак и кармата, която показва, е обвързвана най-вече с развиването на Аз-а, характерността, да се запознаете със себе си посредством любовта, да откриете вътрешните си сили да се борите в живота. Силно податливи сте към условия, в които има доста динамичност, интензивност, битка за превъзходство и състезание, сложени сте постоянно преди всичко, като че ли целия свят се завърта към вас, за всичко ви се дава състезание и печелите всяка „ борба ”. Всичко това ви допира доста надълбоко и незабелязано го пускате в живота си. Някога сте получавали любовта на всеки, към който сте устремявали взор, побеждавали сте всички противници, които са дръзвали да се конкурират с вас за нечия обич, отнемали сте сътрудниците на други хора, следвали сте само и единствено персоналните си стремежи в любовта, заемали сте постоянно централно място в живота на обичания човек. Сега е ваш ред да се отплатите за това в някоя от любовните си връзки.

Асцендент в символ Водолей

Четвъртият дом попада в символ Телец и се ръководи от Венера. Телец е земен знак и кармата, която показва, е обвързвана най-вече с практичната, земната и материална форма на любовните връзки, да се научите да цените любовта. Вие сте от хората, които носят по-специална карма в любовните каузи. Силно податливи сте към условия, в които любовта е придружена от веществен комфорт във всяко едно отношение – дарове, разкош, лукс, всичко „ мирише на пари ”, имате достъп до добра финансова обезпеченост, другият умее да основава богатства и удобни житейски условия. Всичко това ви допира доста надълбоко и незабелязано го пускате в живота си. Някога сте имали любовни връзки, в които сте били материално задоволени, потопени в обилие от богатства, получавали сте най-много сетивни и физически удоволствия в любовта. Имали сте спокойна обич, сигурност и доста непоклатимост, били сте от хората, които крепко са държали в ръцете си всичко, имали сте обичания човек. Сега е ваш ред да се отплатите за това в някоя от любовните си връзки

.
Асцендент в символ Риби
Четвъртият дом попада в символ Близнаци и се ръководи от Меркурий. Близнаци е въздушен знак и кармата, която показва, е обвързвана най-вече с общуването, способността за обвързване, свободното придвижване, усета за самостоятелност и неангажираност, с това да „ вкусите ” интелектуалната страна на любовта. Силно податливи сте към условия, в които има многообразие, има тънък и внимателен флирт, духовитост, даже злословия, описват ви забавни истории, има игра на обич, веселба, научавате нови неща. Любовта е най-вече във въздуха, думите и мислите, в сравнение с в материята и физическия й аспект. Всичко това ви допира доста надълбоко и незабелязано го пускате в живота си. Някога сте имали любовен живот на Дон Жуан, Казанова или съдбовната жена, в чиито крайници са падали доста мъже. Владели сте до съвършенство любовни изказ, може би сте били поети, обличали сте любовта в красиви думи, завладявали сте мислите и съзнанието на всеки, който пожелаете. Сега е ваш ред да се отплатите за това в някоя от любовните си връзки.

Инфо: http://www.grreporter.info/

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР