Всеки човек е мотивиран по отношение на израстване в йерархията,

...
Всеки човек е мотивиран по отношение на израстване в йерархията,
Коментари Харесай

От продавач-консултант до мениджър продажби

Всеки човек е стимулиран във връзка с израстване в йерархията, благоразположен е да прогресира, даже и да жертва цялото си време, с цел да прави всичко, което се изисква от него.

Това е Калина Ганчева. Калина се причислява към компания ЕСПО ГРУП - Ориндж център през 2010 година Работила е на няколко позиции, като от 3 месеца насам, тя е преназначена на позиция Мениджър продажби.

 ЕСПО ГРУП ЕООД

Би ли описала работата си с няколко фрази?

Работата ми е извънредно динамична и в много обстановки непредсказуема. Това, което правя е безусловно удовлетворяващо за всеки човек, който не търси еднообразие и успокоение ( в положителния смисъл на думата ) в работата си. Постоянният контакт с сътрудниците ми от другите звена на компанията е един от най-големите плюсове на моята служба – чувството, че си дребна част от огромния механизъм.

Защо избра да работиш тъкмо в нея и с какво подкрепя за твоето кариерно развиване?

Когато аплайвах за работа във компанията през 2010г., бях студентка втори курс и познавах единствено един обект на Ориндж център, който смятах, че ще бъде приятна работна среда. Исках да работя с млад колектив и несъмнено заобиколена от книги. Смея да настоявам, без съмнение, че всичко, което съм усвоила досега, като познания и умения и значително темперамент и мироглед, е разследване на работата ми в Ориндж център. Най - яркият образец за това какво е построила в мен работата е, че започвайки едно от най-големите тествания за мен беше непрекъснатият пряк контакт с клиенти. Тогава аз – 22-годишно момиче, изпитвах мощни терзания в тази област, което съумях бързо да превъзмогна посредством да ръководителите, които съм имала зад тила си и тяхната поддръжка и препоръки.

Колко време работи като продавач – съветник, след което си била преназначена на позиция управител продажби?

Работих като продавач-консултант към година и половина. След това получих предложение от моите ръководители да поема длъжността шеф – магазин. Работих на тази позиция над 6 години. От три месеца работя като управител продажби.



Какви стъпки би трябвало да бъдат изминати, с цел да се пристъпи от позиция продавач – съветник към позицията, която работиш сега?

Според мен всеки, който желае да има кариерно развиване, без значение за каква компания работи и в каква сфера, би трябвало да е наясно дали това е нещото, което желае да прави. Сегашната му позиция удовлетворява ли го? Без да си прави сметки за по-нагоре в йерархията – добър ли е в това, което прави за компанията на сегашната си позиция? Всичко ли е научил и с всичко допустимо ли се е сблъскал? За да минеш от ходило продавач-консултант до ходило шеф на магазин, пътят по никакъв начин не е елементарен, само че правейки всичко с готовност и вътрешна мотивация, без болна упоритост за това да бъдеш нещо, което сега не си, всичко идва като естествено развиване за теб. Разбира се, с помощта на управлението, което имаш и това, че твоята работа се вижда и прави оценка.

Какви са провокациите пред тази служба?

Предизвикателствата пред тази служба значително зависят от това, какъв човек си и какво би приел за предизвикателство. Едно от най-големите такива за мен си остава непрекъснатият и пряк контакт с клиента, както и това, че в много огромна част от обстановките би трябвало да успееш да преглътнеш и преодолееш себе си. Да успееш да потушиш и най-голямата ескалация и крайният резултат да бъдат единствено задоволство и от двете страни. Друго огромно предизвикателство е работата в екип. За мен работната атмосфера е едно от най-важните неща за позитивни резултати. Трудно се реализира, когато колективът, в който работиш е композиция от безпределно разнообразни ползи, характери и полезности. Смея да настоявам, че в колектива, в който работя, всеки надгражда себе си. Колкото и тривиално да звучи, има групова и работна естетика.

Кое е нещото, което те стимулира да изпълняваш работата си пълноценно?

Всеки ден ме стимулира чувството, че съм потребна с моята работа и това, че моите ръководители я ценят и почитат. Мотивират ме работните взаимоотношения с сътрудниците и опцията непрекъснато да съм в допир със стоките, които толкоз одобрявам, и които ние предлагаме.

Как реагираха сътрудниците ти, когато схванаха, че точно ти си тази, която ще бъде новият им управител продажби?

За мен беше огромно облекчение и наслада, когато трябваше да мина от длъжността продавач-консултант към шеф и всички мои сътрудници, с които тогава работех ме поддържаха и почетоха, както и решението на нашето управление.



Чувстваше ли се необичайно, откакто смени работната позиция?

Не съм сигурна, дали съм се чувствала необичайно, когато станах шеф. По-скоро усещах отговорността, която идва с новата позиция.

Посочи три провокации, които се отвориха пред теб, работейки в тази компания?

Всяка позиция за мен е била ново предизвикателство - всички нейни специфики.

Каква е твоята формула за триумф, без която не можеш?

Постоянство, старание, съществено и отговорно отношение към позицията, която заемаш.

Виж свобоните позиции в ЕСПО ГРУП ЕООД
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР