Всеизвестен факт е, че йога не е просто практика за

...
Всеизвестен факт е, че йога не е просто практика за
Коментари Харесай

Упражнението „пеперуда“ съхранява женското здраве

Всеизвестен факт е, че йога не е просто процедура за разпъване на мускулите на тялото, само че и система от извършения за възстановяване на здравето. Упражнението „ пеперуда “ съхранява женското здраве, защото позата е доста потребна за дамите. Поддържа тазобедрените стави, усъвършенства кръвообращението в тазовите органи, укрепва матката, облекчава болката и положението по време на менструация, защото отпуска освен тазовите органи, само че и долната част на гърба.

Няма подозрение, че упражнението „ пеперуда “ съхранява женското здраве, съй като в допълнение тази асана оказва помощ за активиране на работата на бъбреците, пикочно-половата система и служи като профилактика на ишиас, дискова херния и разширени вени.

Между другото, упражнението „ пеперуда “ е показано да се практикува и по време на бременност, защото укрепва матката, пикочния мехур и улеснява хода на раждането.

Техника на осъществяване:

Седнете с кръстосани крайници.

Доближете петите си, хванете стъпалата с ръце и ги приближете допустимо най-близо до чатала. Гърбът е продължен от опашната кост до темето. Коремът и гърдите са изтеглени нагоре. Брадичката е леко спусната към гърдите. Раменете са изпънати, лопатките са прибрани. Мускулите на прасеца са компактно притиснати към вътрешната повърхнина на бедрото.

Ако е допустимо, спуснете бедрата си допустимо най-ниско до пода, до момента в който легнат изцяло върху него.

Останете в това състояние 30-60 секунди, като дишате отмерено.

Всеки път би трябвало да увеличавате продължителността на осъществяването на упражнението.

Колкото повече придърпате краката с ръце, толкоз по-добре ще се разтегне торсът. Опитайте се да не извивате гърба си по време на упражнението и не повдигайте раменете до ушите си.

Можете да извършите асаната по-лесна за осъществяване по следния метод:

Поставете дървен блок или сгънато одеяло под задните си елементи. Ако не можете да хванете краката си с ръце, хванете глезените си или използвайте каишка. Ако ви е мъчно да седите с изправен тил, можете да се облегнете на стената.

Как да се задълбочим:

С длани обърнете стъпалата на краката си нагоре, свързвайки вътрешните ръбове на краката. Изпъвайки гърба от опашната кост до върха на главата, спуснете тялото напред, поставете първо челото на пода, а по-късно брадичката. Не откъсвайте задните си елементи от пода, протегнете торса си напред.

Внимание!

При пострадвания на слабините или коленете е належащо да извършите това упражнение, като поставите опори под бедрата. Също по този начин не трябва да се насилвате и да оказвате прекален напън, последователно с практиката ще постигнете оптималния резултат от упражнението„ пеперуда “, което съхранява женското здраве.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР