Все повече хора не откъсват поглед от дисплея на смартфона

...
Все повече хора не откъсват поглед от дисплея на смартфона
Коментари Харесай

В Хонолулу ще глобяват за гледане в телефона при пресичане

Все повече хора не откъсват взор от екрана на смарт телефона си даже до момента в който вървят по улицата. С това основават значителен риск от произшествия, изключително, когато пресичат. В Хонолулу желаят да решат този проблем и към този момент ще глобяват пешеходци, които гледат в телефона си до момента в който пресичат улица, оповестява TechCrunch.

Возняк: iPhone 8 е същият като iPhone 7 и като iPhone 6

Защо iPhone X към момента изостава от конкуренцията

Идеята за санкцията беше призната още през лятото. От тази седмица тя към този момент е влезнала в действие. Новата разпоредба не разрешава на пешеходците да гледат в екрана на електронно устройство до момента в който пресичат улица. Забраната важи и при секване на пешеходен светофар, пешеходна пътека и други

Изключение се прави за случаите, когато потребителят набира незабавния телефон 911, както и за незабавните екипи. Разрешено е да се пресича улица, в случай че се приказва по телефона, стига той да е прилепен до ухото или да се употребява хендсфри устройство и погледът да е към улицата. Нарушителите ще бъдат глобявани с по 35 $ при първо нарушаване, 75 $ при второ и 99 $ при трето нарушаване.

Новите телефони на Гугъл са без жак за слушалки

Вече и Бил Гейтс употребява Android вместо Windows Phone

Проучвания демонстрират, че хората, които пишат SMS-и до момента в който вървят по улицата имат 4 пъти по-голям риск от нарушаване като погрешно секване. Освен това пресичат приблизително с 18% по-бавно от останалите пешеходци, отбелязва New York Times.

През 2016 година в Съединени американски щати са починали 5987 пешеходци, което е с 9% повече по отношение на 2015 година Освен това е и най-високата смъртност от 1990 година насам. Макар да няма точна статистика за аргументите, съгласно американската асоциация по пътна сигурност точно необятната приложимост на смарт телефони от пешеходци има роля за повишението на случаите.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР