Все още не е ясно дали нощната тарифа за битовите

...
Все още не е ясно дали нощната тарифа за битовите
Коментари Харесай

Потреблението на нощен ток в България е само 25%

Все още не е ясно дали нощната цена за битовите консуматори на ток ще отпадне от 1 юли, само че тематиката към този момент се трансформира в политическа дъвка. А евентуално ще ескалира с наближаването на предварителните парламентарни избори и либерализацията на пазара.

Оказва се обаче, че потреблението на нощен ток не е толкоз доста. По данни на министърът на енергетиката в оставка Румен Радев, дадени в отговор на депутатски въпрос, потреблението в тъмната част на денонощието е малко над 25% от общото. Той цитира интервала от 1 януари 2023 година до 1 януари 2024 година, като числата са предоставени от трите електроразпределителни сдружения. 

Според данните на „ Електроразпределение юг “, което обслужва Югоизточната част от страната, потреблението на електричество на нощна цена от битовите клиенти е 26 на 100 от общото. По данни на „ Електрохолд Продажби “, което стопанисва електроразпределителната мрежа в Западна България, в това число София, делът е 24.9%. От „ Електроразпределение Север “ показват, че 25.2% е делът на тока на нощна цена, който употребяват клиентите им.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР