Времето ни трябва, за да го прекараме с близките си,

...
Времето ни трябва, за да го прекараме с близките си,
Коментари Харесай

Бърза питка с малко месене

Времето ни би трябвало, с цел да го прекараме с околните си, по тази причина ви предлагаме изпитана рецепта за бърза питка с малко месене

Необходими Продукти

● брашно - 500 г вид 500
● квас - 1/2 пакетче суха (около 3 - 4 г)
● вода - 250 мл топла
● зехтин - 10 с.л.
● сол - 1 ч.л.
● масло - 25 г
● семена - за поръсване

Начин на подготвяне

Тази питка припомня доста на италианската фокача и може да се гарнира с маслини, риган, семена, масло и шарена сол и така нататък

В купа изсипваме пресятото брашно със солта и сухата квас. Прибавете топлата вода и към 8 лъжици от зехтина и замесете еластично тесто.

Месенето продължава към 10 минути, след което тестото се оставя в намазнена купа и се покрива с фолио или забрадка. Оставете да втаса на топло за 1 час.

След като втаса тестото, премесваме го и оформяме съгласно тавата, в която ще го печем. Аз съм използваме междинна кръгла тава в този случай.

Тавата щедро се поръсва с брашно, а тестото се оформя като дебела кора, която да запълни цялата тава. С вилица или с пръсти направете няколко вдлъбнатини от горната страна.

Оставете питката да втаса още 30-40 минути. Намажете я с останалия зехтин, поръсете със семената и изпечете в авансово загрята на 220-2400 градуса фурна.

Готовата питка се намазва с маслото и се покрива с забрадка за 5 минути.

Бързата питка с малко месене е доста вкусна.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР