Време е за една класика в италианската кухня - спагети

...
Време е за една класика в италианската кухня - спагети
Коментари Харесай

Лесни и вкусни спагети Карбонара

Време е за една класика в италианската кухня - спагети Карбонара. Това е в действителност съвършено ядене, което да сложите на масата вкъщи. Едва ли ще хора, които да възразят. Тествал съм доста предписания в последните година-две, само че най-хубавата за карбонара несъмнено е от. Освен всичко друго тя е ужасно лесна за подготвяне. 
Продукти:
1 пакет спагети
сол
3 огромни яйца
500 гр настърган кашкавал
8 филийки бекон
2 скилидки чесън, смлени
черен пипер
зехтин (по избор), за гарнитура
морска сол (по желание), за гарнитура
нарязан магданоз, за гарнитура
Приготвяне:
В тенджера с подсолена вряща вода варете спагети съгласно напътствията на опаковката. Отцедете, като оставите 1 чаша от водата. В купа разбийте яйцата и кашкавала, до момента в който се смесят. Междувременно в огромен тиган на сдържан огън изпържете бекона, до момента в който стане хрупкав, към 8 минути. Към същия тиган прибавете чесън и гответе към 1 минути. Добавете сварените спагети и ги разбърквайте, до момента в който се покрият изцяло с лой. Отстранете от огъня. Залейте със сместа от яйца и сирене и разбъркайте пламенно, до момента в който стане кремообразна. Добавяйте вода, с цел да разбъркате соса, в случай че е належащо. Подправете щедро със сол и черен пипер и разбъркайте сготвения бекон. Залейте със зехтин и гарнирайте с морска сол, кашкавал и магданоз преди сервиране.
Вярвам, че рецептата ще ви хареса доста и се надявам да я опитате вкъщи. Споделете своето мнение и хрумвания в мненията под публикацията. 

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР