Вратарят на Сиатъл Кракен Джоуе Даккърд подобри собствения си рекорд

...
Вратарят на Сиатъл Кракен Джоуе Даккърд подобри собствения си рекорд
Коментари Харесай

Уинипег преодоля Детройт за еднолично лидерство в НХЛ

Вратарят на Сиатъл Кракен Джоуе Даккърд усъвършенства личния си връх и направи 42 спасявания, 20 от които в първия интервал, за триумфа с 2:1 над Лос Анджелис като посетител. Маккорд имаше значими намеси и във финалните минути на срещата, когато пред неговата врата се изви същинска буря от шутове.

Домакините от Лос Анджелис извадиха вратаря си Кам Талбът 2:52 минути преди края на мача, само че това не им оказа помощ да изравнят. В този миг те имаха още едно преимущество – 2:47 минути играха с човек повече, защото Уил Борген от Сиатъл беше изпъден за високо вдигнат стик против Кевин Фиала.

За Дакърд това не е първи мач с 42 спасявания, като той го направи и на 26-и октомври против Каролина. И в това време се трансформира във вторият вратар през сезона в НХЛ, който избавя 20 изстрела за една третина без позволен гол. Това направи преди него Йоонас Корписало с 23 отразени изстрела от Отава в мача с Питсбърг.

Брандън Танев и Джордан Еберле вкараха головете за Кракен, а Блейк Лизот от Лос Анджелис вкара в третата част за домакините, което е 100-ата му точка в кариерата.

Вашингтон Кепитълс пречупи с продължение Айлендърс с 3:2 с гол на Дилън Сторм при числено предимство. Сторм е и голмайстор на отбора с 13 попадения през този сезон, като се разписа в 1:41 минута на спомагателното време, когато към този момент бяха по трима на леда.

Дарси Кюмпер направи 30 спасявания за четвъртата победа на отбора в шест мача. Тимът обаче е на 5-о място в Столичната дивизия с 36 точки.

Алекс Овечкин подаде за гола на Сторм, само че сега се намира в 14-ия си мач без прецизен изстрел, което е и най-лошата му серия в кариерата. Хендрикс Лапиер и Йоел Едмундсон също вкараха за спечелилите.

Уинипег Джетс излезе на върха в Централната дивизия с 41 точки, надделявайки с 5:2 Детройт. Гейб Вилярди вкара един гол и подаде за още два, а на вратата Лоран Бросоа отрази 26 изстрела. Алекс Йонсон-Фялби и Николай Елерс прибавиха по гол+пас, а Марк Шийфеле Ний Пионк също бяха точни. Патрик Кейн вкара за Червените криле и подаде за другия гол на Оли Маата. Тимът им обаче се намира в неприятна серия от четири следващи провали.
Първенство на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ), резултати: Уинипег – Детройт              5:2 Вашингтон – Ню Йорк Айлендърс  3:2 след продължения Лос Анджелис – Сиатъл         1:2 Лидери в обособените дивизии Източна конференция Атлантическа дивизия: Бостън 44 точки, Торонто 38, Флорида 38 Столична дивизия: Ню Йорк Рейнджърс 45, Филаделфия 39, Ню Йорк Айлъндърс 38   Западна конференция Централна дивизия: Уинипег 41, Далас 40, Колорадо 40  Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас 47, Ванкувър 46, Лос Анджелис 40
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР