Връчването на почетните награди Оскар беше отложено от ноември за

...
Връчването на почетните награди Оскар беше отложено от ноември за
Коментари Харесай

Връчването на почетните награди Оскар беше отложено на фона на стачката в Холивуд

Връчването на почетните награди " Оскар " беше отсрочено от ноември за януари на фона на историческата стачка на актьорите и сценаристите в Холивуд , оповестяват международните информационни организации, базирайки се на уредниците.

Американската Академия за кинематографично изкуство и просвета, която присъжда водещите киноотличия, не уточни аргументите за отлагането на церемонията, която в началото беше планувана за 18 ноември . Въпреки това, съгласно известия в медиите, организацията е очаквала удължение на стачката, която сковава Холивуд от месеци.

Honorary Oscars gala postponed until January amid strikes
— ABS-CBN News (@ABSCBNNews)
Т.нар. награди на Управителния съвет на киноакадемията се провеждат всяка година в Лос Анджелис, за отдадат респект към изключителни кариери. 

Социалното придвижване изцяло прекатурна календара на Холивуд. Наградите " Еми ", най-престижните телевизионни оценки, неотдавна бяха отсрочени от септември за януари по същата причина.

Към сценаристите, които стачкуват от май, през юли се причислиха актьорите в стачка, каквато Холивуд не е виждал от 1960 година

Директивите на профсъюзите не разрешават на актьорите освен да се снимат във филми или сериали, само че и да се появяват на аления килим  или да вземат участие в промоционални събития.

Това значи, че церемонията евентуално ще се състои без посочените звезди. Следователно церемонията евентуално щеше да се състои без имената на звездите.

Angela Bassett, Mel Brooks, and more honorees will have to wait until January.
— VANITY FAIR (@VanityFair)
С почетни награди " Оскар " ще бъдат удостоени актрисата Анджела Басет, артистът, режисьор, сценарист, текстописец, продуцент и публицист Мел Брукс и филмовата монтажистка Каръл Литълтън.

На церемонията за 14-ите оценки на Управителния съвет на киноакадемията филантропична премия " Джийн Хершолт " ще получи Мишел Сатър от института " Сънданс ".

Почетните награди преди се връчваха по време на същинската гала за " Оскар " -ите, само че през 2009 година се трансфораха в настрана събитие. На вечерята, която не се предава по малкия екран, другари и сътрудници от сектора могат да произнесат по-дълги и персонални речи за наградените, преди те да одобряват златната си статуетка.

На този стадий никой не е изцяло сигурен по какъв начин стачката ще се отрази на наградния сезон, чиято кулминационна точка са " Оскар " -ите, изключително в случай че не се реализира решение до края на годината. Понастоящем 96-ите награди на американската киноакадемия са планувани за 10 март, а номинациите би трябвало да бъдат оповестени на 23 януари.

По тематиката
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР