Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда за подсъдимия Е.

...
Врачанският окръжен съд днес произнесе осъдителна присъда за подсъдимия Е.
Коментари Харесай

Дадоха 3 години условно на технически ръководител от АРЗ „Вола“ във Враца, където загина Николай от Косталево

Врачанският областен съд през днешния ден произнесе неоправдателна присъда за подсъдимия Е. Е. Той бе приет за отговорен в това, че на 13 февруари 2020 година в индустриално хале на врачанска компания, изпълнявайки функционалностите на механически началник и в качеството си на разположение за сигурност и здраве, заради немарливо осъществяване на правно регламентирана активност - строително-монтажни работи по контракт за разчистване на водосточни тръби и ремонт, представляващи източник на нараснала заплаха, е нарушил законовите разпореждания и по несъобразителност е предизвикал гибелта на служащия Н. И.



Делото мина в едно съвещание, като по искане на подсъдимия и неговата отбрана то се организира по реда на съкратеното правосъдно разследване – глава 27, член 371 т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс, като подсъдимият призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, съдът дефинира след редукция наказването за Е. Е. да е 2 години „ отнемане от независимост “, като осъществяването на наказването се отсрочва за период от 3 години. Присъдата бе постановена при превес на смекчаващи виновността условия. Мотивите на съда ще бъдат направени в законоустановения период.
Присъдата на Врачанския областен съд не е дефинитивна и може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР