Войната унищожава руската култура. Всяка ваша изстреляна ракета изгаря по

...
Войната унищожава руската култура. Всяка ваша изстреляна ракета изгаря по
Коментари Харесай

Теодор Ушев от Московския кинофестивал: С всяко убито дете убивате по един творец

Войната унищожава съветската просвета.
Всяка ваша изстреляна ракета изгаря по една съветска книга. Всяка ваша бомба взривява по едно стихотворение, унищожава по един филм. С всяко убито почтено дете или жена убивате и по един ваш публицист, актьор, режисьор ".

Това е част от речта на на Московския интернационален кинофестивал. Неговият филм " Ф1.618 " беше селектиран във фестивала, чийто шеф е доближеният до Владимир Путин - Никита Михалков. Ушев не отиде в Москва, само че се включи онлайн след медийната прожекция на кино лентата.

Неговата тирада беше ориентирана против войната в Украйна и включваше цитати от съветски поети и писатели. По думите на екипа на кино лентата, посланието на режисьора провокирало " гробна тишина в залата ". Ето я цялата тирада на Теодор Ушев:



Московският интернационален кинофестивал е един от най-старите в света. Президент на форума от 20 години е режисьорът Никита Михалков, който обществено поддържа войната в Украйна и през миналата година попадна в деветия лист със наказания на Европейски Съюз. В началото на тази година режисьорът беше глобен и от украинския президент Володимир Зеленски. Преди няколко седмици Теодор Ушев написа в персоналния си профил във " Facebook ", че самичък е кандидатствал за присъединяване във фестивала в Москва, само че тогава забрани да бъде представен. Кинофестивалът продължава до 27 април.

 Корпореалното кино премеждие на Теодор Ушев Корпореалното кино премеждие на Теодор Ушев
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР