Войната между различните поколения винаги я е имало и винаги

...
Войната между различните поколения винаги я е имало и винаги
Коментари Харесай

Да бъдеш “черната овца в едно “Племе

Войната сред другите генерации постоянно я е имало и постоянно ще я има. А днешните млади може би повече от всеки път се усещат неразбрани от фамилиите си. Дори по-лошото обаче е, че в даден миг и жертвите на нехайство се трансформират в пренебрегващи.
 “Списък на всички страхотни неща ” с Милко Йовчев с премиера в Театър 199 “Валентин Стойчев ”
Да прогоним скуката със “Списък на всички страхотни неща ”

Милко Йовчев ни припомня нещата, за които си коства да живеем

Точно една такава комплицирана и искрено мъчителна тематика за човешките взаимоотношения е в центъра на новото премиерно зрелище на Театър " Българска войска ".

В " Племе " от Нина Рейн основният воин Били е единственият ням член на фамилията си. През целия си живот сякаш той е бил индивидът, с който всеки е трябвало да се преценява, само че най-после се е получило тъкмо противоположното. Отгледан в самобитната фамилна система на родителите си, дружно с брат си и сестра си, Били е останал незабележим. Най-болезненото обаче е, че личните му майка и татко не одобряват обстоятелството, че той е ням и просто има потребността действително да бъде един от тях.
 Снимка 651050

Нещата се трансформират, когато напълно ненадейно, в живота на Били се появява Силвия - оглушаващо момиче, което му демонстрира, че е важен. И тогава фамилията е сложено пред ново тестване. То ще би трябвало да се оправи с действителността, че момчето им към този момент не им принадлежи, а и с истината, че най-вероятно в никакъв случай не е им е принадлежало.

" Племе " е режисура за любовта и нейното неявяване, за инвалидността и нейните проявления, за фамилията, за горещото предпочитание на човек да обича и да бъде обичан, за устрема да чува, да схваща и да бъде свестен. И колкото и мъчителна да е основната ѝ тематика, в пиесата не липсва и възприятие за комизъм. Или както споделя режисьорът Зафир Раджаб: " Тя допира, разсмива, плаши, огорчава, отблъсква, задълбочава размисъла, раздрусва и пречиства. "
 Снимка 651052

За да подсилят още повече резултата на тематиките, сложени в " Племе ", особено за функциите си актьорите учат жестомимичен език. Така с изключение на paзгoвopнaта ĸoмyниĸaция, такава, каквато я използваме всекидневно, част от представлението ще бъде и характерната композиция от гримаса и придвижвания на ръцете, употребена от глухонемите.
 Снимка 651049

В основната роля на Били влиза артистът Симеон Дамянов, а в тази на родителите му - Стефка Янорова и Георги Кадурин. Братът и сестрата пък ще бъдат изиграни надлежно от Ясен Атанасов и Ели Колева, а оглушаващото момиче Силвия - от Луизабел Николова.

Сценографията и костюмите за постановката са дело на Елис Вели, а музиката - на Ян Руменин. Подготовката на актьорите за жестомимичния език пък е поверена на Борис Бъндев и Stray Sheep.
 “От какво се опасява Вирджиния Улф ” на Тея Сугарева с Александра Димитрова с премиера в I AM Studio
Другото лице на Вирджиния Улф

“От какво се опасява Вирджиния Улф ” на сцената на I AM Studio

Премиерата на " Племе " е на 31 януари от 19 ч. в Театър " Българска войска ". Следващите дати са 10 и 29 февруари, а цялата информация за представлението е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР