Волейболистките от националния отбор на България запазиха реални шансовете си

...
Волейболистките от националния отбор на България запазиха реални шансовете си
Коментари Харесай

България с бърза победа на Украйна в Златната европейска лига

Волейболистките от националния тим на България резервираха действителни възможностите си за класиране за финалната четворка на Златната европейска лига. Воденият от селекционера Иван Петков отбор би изрично като посетител Украйна с 3:0 (25:18, 25:20, 25:22) в 5-ия си мач от Група А на шампионата, игран довечера в залата на колежа по физическо образувание в гранд Ивано Франкивск.

Така българските " лъвици " не престават да са отпред във краткотрайното класиране в групата с 12 точки след 4 победи и 1 загуба, с колкото е и Азербайджан, само че с по-лошо геймово съответствие. В последните срещи от групата в сряда (6 юни) България гостува на новобранеца Португалия, до момента в който азерките са посетители на Украйна. Българските девойки би трябвало да гонят наложителна победа с 3:0 или 3:1 гейма, с цел да завършат преди всичко в Група А и да се класират за финалната четворка в Будапеща.

Най-полезна за българския отбор бе Силвана Чаушева с 13 точки (1 блок и 63% успеваемост в атака), а Гергана Димитрова (1 блок, 2 аса, 40% успеваемост в офанзива и 63% положително посрещане) и Нася Димитрова (1 блок, 1 ас и 82% успеваемост в атака) прибавиха по 11 точки за успеха. За домакините от Украйна Карина Денисова (1 ас и 46% успеваемост в атака) и Анна Степанюк (4 аса, 37% успеваемост в офанзива и 44% положително посрещане) приключиха с 12 и 11 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР