Волейболистките от националния отбор на България се класираха за финала

...
Волейболистките от националния отбор на България се класираха за финала
Коментари Харесай

Страхотно! Българските лъвици са на финал на Златната лига след разгром срещу Чехия

Волейболистките от националния тим на България се класираха за финала на Златната европейска лига. Момичетата на селекционера Иван Петков биха към този момент някогашния притежател на трофея Чехия с 3:0 (25:13, 25:23, 25:19) във втория полуфинал на финалната четворка на шампионата, игран довечера в цялостната зала "ОЗК Арена " в Русе.

Така българските "лъвици " ще имат опция да завоюват купата в Лигата за повторно след 2018 година и да се класират за Чалъндж шампионата следващата година, който ще бъде за влизане в Лигата на нациите през 2023 година. На финала България ще играе против Хърватия, която по-рано през днешния ден Испания с 3:1 гейма в първия полуфинал. Хърватките играха на финала на Златната европейска лига и през 2019-а, само че изгубиха от Чехия.

Големият край сред България и Хърватия е на следващия ден (20 юни) от 20,00 часа, а преди този момент от 17,00 часа ще бъде борбата за бронзовите медали сред Чехия и Испания. И двете срещи ще бъдат давани директно по спортната телевизия Ринг.

Най-полезна за българския отбор бе капитанката Елица Василева с 15 точки (3 блока, 35% успеваемост в офанзива и 27% положително посрещане - +10) за успеха. Христина Вучкова добави още 11 точки (4 блока, 1 ас и 67% успеваемост в офанзива - +9) за триумфа. За Чехия Ева Ходанова приключи също с 11 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР