Волейболистките от националния отбор на България излизат срещу Доминиканската република

...
Волейболистките от националния отбор на България излизат срещу Доминиканската република
Коментари Харесай

България 0:0 Доминиканска република! Следете мача ТУК!!!

Волейболистките от националния тим на България излизат против Доминиканската република за втория си мач от шампионата в Група 2 от първата спортна седмица на Лигата на нациите. Срещата е тази заран от 09,00 часа българско време в зала " Нипон Гайши " в Нагоя (Япония) и ще бъде давана директно по MAX Sport 1.
 Отлично начало за България в Лигата на нациите Отлично начало за България в Лигата на нациите
Българските " лъвици " започнаха чудесно с победа с 3:0 гейма над дебютанта Хърватия, който е директен съперник за оставането им в Лигата. Единствената неприятна вест от мача е травмата на капитанката Мирослава Паскова, която счупи кост и ще би трябвало да се оперира.
 Мира Паскова със счупена кост Мира Паскова със счупена кост
Тя ще пропусне най-малко международната конкуренция до края, а може би и идното Европейско състезание и олимпийски квалификации. Нейното титулярно място най-малко до края на шампионата в Япония ще бъде заето най-вероятно от Елена Бечева, а от България незабавно ще отпътува друга състезателка.

От друга страна тимът на Доминиканска република, който също е измежду така наречен " чалъндж " отбори в Лигата на нациите, започва със загуба от Германия с 1:3 гейма. Въпреки това, в състава на доминиканките личат имената на Брайелин Мартинес и Гайла Гонсалес, които могат да бъдат опасност за всеки противник.
 Мария Йорданова: Хубав старт, записахме значим триумф против директен съперник Мария Йорданова: Хубав старт, записахме значим триумф против директен съперник
Нова поредна победа над втори пряк съперник ще вдигне доста увереността и самочувствието на българските девойки преди останалите срещи от шампионата в Япония и като цяло в Лигата на нациите.

БЪЛГАРИЯ - ДОМИНИКАНСКА РЕПУБЛИКА 0:0 (0:0)

БЪЛГАРИЯ: Петя Баракова, Радостина Маринова, Мария Йорданова, Елена Бечева, Мира Тодорова, Мария Кривошийска - Мила Пашкулева-либеро

Старши треньор: ЛОРЕНЦО МИЧЕЛИ

ДОМИНИКАНСКА РЕПУБЛИКА: Ниверка Марте, Гайла Гонсалес, Брайелин Мартинес, Йонкайра Пеня, Хинейри Мартинес, Лисвел Еве - Янейрис Родригес-либеро

Старши треньор: МАРКОС КВИЕК.

Снимки: en.volleyballworld.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР