Военното министерство е стартирало обществена поръчка за купуването на шест

...
Военното министерство е стартирало обществена поръчка за купуването на шест
Коментари Харесай

МО купува 6 двигателя за изтребители МиГ-29 - Общество />
Военното министерство е стартирало социална поръчка за пазаруването на шест ремонтирани мотора за изтребители МиГ-29, демонстрира информация в портала за публични поръчки.

Бюджетът на процедурата е 22 милиона лв. без Данък добавена стойност.

Двигателите би трябвало да бъдат доставени не по-късно от 12 месеца след подписването на контракта. Летателният запас на българските МиГ-29 изтича в средата на годината, само че все пак военните имат намерение да продължат да ги употребяват до края на годината. Дори обаче публичната поръчка за ремонтираните мотори да бъде изпълнена в по-кратки периоди от една година, ще има интервал, в който българското въздушно пространство няма да може да бъде охранявано от българските военновъздушни сили.

Засега не е известно от кое място могат да бъдат доставени мотори, написа " Медиапул " и добавя, че съгласно данни от Министерството на защитата диалози са били водени с Полша, още една страна от НАТО, както и с азиатска страна. Преди месеци военното ведомство разчиташе да получи мотори от Полша, само че това явно няма да стане, още повече че Варшава, както и Словакия оповестиха, че са подготвени да дават миговете си на Украйна.

Министерството на отбраната наскоро разгласи, че му предстоят диалози с Франция, Швеция и Израел за заместващи изтребители, с които да се охранява българското въздушно пространство до идването на първите 8 изтребителя F-16 Block 70, купени от Съединени американски щати. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР