Военното крило на палестинското движение Хамас заяви днес, че е

...
Военното крило на палестинското движение Хамас заяви днес, че е
Коментари Харесай

Хамас: Обстрелваме Израел с ракети от Южен Ливан

Военното крило на палестинското придвижване " Хамас " съобщи през днешния ден, че е изстреляло през днешния ден залп от ракети от Южен Ливан към израелски команден център от другата страна на границата, съобщи ДПА.

" Бригадите " Изедин ал Касам " обстрелваха от Южен Ливан с ракети щаба на [израелската] 769-а източна бригада " Гибор Камп " в северната част на окупираната Палестина ", се споделя в изказването.

Ракетите са били изстреляни в отговор на " кланетата на ционисткия зложелател в Газа и бунтовническия Западен бряг ".

В отговор израелски безпилотен аероплан удари село Аитаа ал Шааб, цитадела на проиранското придвижване " Хизбула ", основен съдружник на " Хамас ".

Израелските медии оповестиха, че към 13 от изстреляните ракети са били прехванати от системите за противовъздушна защита, а останалите са паднали в открити местности.

Не се оповестява за ранени или материални вреди. 

Нападението е осъществено малко откакто израелската войска разгласи, че през нощта е нанесла голям брой удари по инфраструктурата на " Хизбула " в Южен Ливан.

Междувременно стана известно, че при израелски въздушни удари по три къщи в южния град Рафах в Газа са  убити минимум 25 палестинци и са били ранени доста други, оповестиха медици.

В град Газа, в северната част на Ивицата Газа, израелски военни самолети удариха две къщи, като убиха минимум четирима души и раниха няколко души, оповестиха медицински чиновници. При удара по другата къща са починали двама братя, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ударите по Рафах, където съвсем половината от 2,3-милионното население на Газа е потърсило леговище от месеци на израелски бомбардировки, бяха нанесени часове преди Египет да одобри водачите на палестинската ислямистка формация " Хамас ", с цел да обсъдят вероятностите за съглашение за преустановяване на огъня с Израел.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР