Военното крило на палестинската групировка Ислямски джихад заяви, че убитият

...
Военното крило на палестинската групировка Ислямски джихад заяви, че убитият
Коментари Харесай

Израел покоси палестински джихадист с въздушна атака по къща в бежански лагер

Военното крило на палестинската формация " Ислямски джихад " съобщи, че убитият е неин член и се споделя Ислам Хамайсе.

Палестинското Здравно министерство уточни, че положението на осемте ранени е устойчиво, и добави, че са настанени в болница, където им се оказва здравна помощ. Самоличността им към този момент е незнайна.

Израелската войска съобщи, че ударът е нанесен от неин изтребител. Насилието на Западния бряг стартира да се повишава още доста преди да стартира сегашната война в другия палестински анклав, Газа, само че все пак нанасянето на сходни удари от страна на Израел е необичайност, отбелязва Ройтерс.

Израелската войска сподели, че при офанзивата е изумен комплекс, употребен от радикални бойци като действен център, и удостовери ликвидирането на Хамайсе, за който уточни, че е виновен за няколко набези против израелци.

" Ударът беше нанесен, с цел да се в профил непосредствена опасност ", прибавиха израелските военни, без да уточнят естеството на опасността.

В обществените мрежи се появиха фрагменти, чиято достоверност не може да бъде доказана, на които се вижда над бежанския лагер, трансформирал се през годините в гъсто обитаем застроен регион, да се издига гъст дим. По думите на поданици на лагера цел на въздушното нахлуване е била къща.

По данни на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и трудоустройство на палестинските бежанци към 23 600 души от жителите на лагера са регистрирани бежанци - т.е. хора, които или са избягали, или са били прогонени от домовете си по време на войната през 1948 година към основаването на Израел, или са потомци на такива хора.

Западният бряг е измежду териториите, окупирани от Израел през войната в Близкия изток от 1967 година Палестинците желаят тази зона да се трансформира в ядро, към което да възникне самостоятелна палестинска страна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР