Военно-окръжната прокуратура в Сливен е започнала разследване по край град

...
Военно-окръжната прокуратура в Сливен е започнала разследване по край град
Коментари Харесай

Военната прокуратура в Сливен разследва катастрофата с кола на НСО

Военно-окръжната прокуратура в Сливен е почнала следствие по край град Аксаково, при която почина възрастен мъж.

Инцидентът се случи в четвъртък следобед. Кола на НСО, в която е пътувал съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, се сблъска с друга кола, където са се возили мъж и жена над 60 години. Водачът на другия автомобил умря, а положението на жена му все още остава тежко. Тя е настанена в болница във Варна с голям брой контузии.

Автомобилът на НСО е пътувал от Добрич към Варна. По първична информация злополуката е провокирана поради неспазване на знак " Стоп ". Лекият автомобил е излязък от вторичен път, не е спрял на знак “Стоп ” и се е блъснал в колата на НСО.

Процесуално-следствени дейности не престават и през днешния ден, към този момент е осъществен оглед на местопроизшествието и са разпитани очевидци. Предстои да бъдат назначени експертизи.

Пред bTV военно-окръжния прокурор полк. Христо Тинев изясни, че точно военната прокуратура се заема със случая, защото лидерът на единия автомобил в злополуката е чиновник на НСО. Той отхвърли да разяснява за какво Кирил Петков е пътувал с защита на службите и разясни, че това ще бъде част от следствието.

" Предмет на следствието е какви са осъществените нарушаване на Закона за придвижване по пътищата. Предстои да се разбере. Към момента не можем да дадем данни, тъй като ще бъде нечиста сделка. Целта на следствието е да се откри отговорно държание на единия или на другия лидер, или и на двамата ", сподели полк. Тинев.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков изрази съболезнования на околните на индивида, който почина при злополуката. Петков разгласи, че стопира предизборната си акция, " до момента в който съм сигурен, че всичко, което зависи от мен, с цел да оказа помощ на потърпевшите и фамилията, е направено ",

Още по тематиката:

Това заяви за Българска телеграфна агенция военно-окръжният прокурор полк. Христо Тинев. В момента се правят процесуално-следствени дейности, оглед на местопрестъпление и разпити на очевидци. Тепърва следва назначение на експертизи. Българска телеграфна агенция напомня, че мъж почина след злополука с автомобил на НСО към 17:30 часа през днешния ден. В колата на националната работа е пътувал съпредседателят на " Продължаваме Промяната " (ПП) Кирил Петков. По първични данни злополуката е провокирана поради неспазване на знак " Стоп ", сподели шефът на полицията във Варна старши комисар Андрей Ангелов.

Тежко остава положението на ранената жена при злополука с кола на НСО
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР