Военният експерт Константин Сивков говори в ефира на Първи руски

...
Военният експерт Константин Сивков говори в ефира на Първи руски
Коментари Харесай

След Херсон започна нова операция: САЩ - миротворци, Зеленски - ястреб

Военният специалист Константин Сивков приказва в ефира на " Първи съветски " за политическата част от специфичната военна интервенция. Той счита, че след Херсон врагът е почнал нова интервенция: Съединени американски щати са миротворци, а Зеленски е ястреб.

Руското „ отмъщение “ набира скорост. В цяла Украйна звучат сирени за въздушна офанзива. Има онлайн известия за ракетни и други удари по вражеска територия. Те нанасят удари по най-важните инфраструктурни обекти както в централните, по този начин и в западните региони на Незалежная. Половината Киев е без ток. Също по този начин няма електричество в редица региони на Харковска, Винишка, Сумска, Одеска области.

Електричеството съвсем изцяло изчезна в Лвов и Житомир. Взривове са регистрирани и в Хмелницка, Черкаска и Николаевска области. Освен това в Лвовска област няма да могат да възстановят енергийната система по-рано от година - това споделя украинската страна.

В същото време секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев прикани за подсилване на отбраната на сериозни обекти в Централния федерален окръг благодарение на противовъздушна защита (ПВО) и контрабатарейна битка.

Според Патрушев в Централния федерален окръг са се нараснали опитите за навлизане на територията на страната от радикали и екстремисти, свързани с Украйна. Той изиска да бъдат взети съответните ограничения.

Само ударите по инфраструктурата не са задоволителни

Наблюдателят Юрий Пронко проучва протичащото се в предаването " Царьград. Главното " дружно с военния специалист Константин Сивков.

Юрий Пронко: Да стартираме с ударите, които Русия продължава да нанася по сериозна инфраструктура на вражеска територия.

Константин Сивков: Основното е да се удари сериозна енергийна конструкция: стопират се централи, което основава съществени проблеми на локалното население, изключват се цели градове.

Но би трябвало да имаме поради, че тези обекти в множеството случаи са реставрирани. В същия Киев светлината изгасна и след известно време още веднъж беше обвързвана. Ясно е, че ударите против други типове инфраструктура - водоснабдяването и така нататък, ще окажат несъмнено въздействие върху хода на военните дейности.

Но дано си напомним, че през 1942 година в Сталинград нямаше нито ток, нито вода, въобще нищо. Но нашите бойци се биеха обикновено.

В същото време английската авиация изцяло унищожи немските градове от земята, само че това не се отрази съществено на размера на продукцията на немската промишленост. И едвам през 1945 година, когато Червената войска навлезе на немска територия, обстановката стартира да се трансформира.

Тоест, би трябвало да се разбере, че сходни офанзиви против украинската инфраструктура ще усложнят дейностите на въоръжените сили на Украйна, само че няма да могат да трансформират фундаментално техните бойни качества.

Не се ангажирам да оперирам с цифри, само че те могат да кажат, че цялостното разрушение на енергийното зареждане на железопътните връзки може да аргументи обилни вреди.

Вторият значим фактор, който доста ще понижи опциите на украинските железници, е неналичието на електричество в железопътните системи. Това съществено ще усложни ръководството на железниците, тъй като всичко – превключване на стрелки, следене на влакове и впрочем – минава през електрически вериги. Ако се повредят, ще бъде невероятно да ги замените.

- Значи логистиката ще бъде разрушена? Или най-малко ще се забави?

– Да, ще се забави, само че няма да се отстрани. Що се отнася до самите войски, приказките за това по какъв начин ВСУ-ушниците ще зареждат мобилните си телефони, нямат смисъл. Командването във войските се реализира не с мобилни телефони, а със съответните информационни системи. А модулите на тези системи включват аварийни дизелови генератори, които обезпечават нужната поддръжка при положение на спиране на зареждането. Така че това няма да окаже значително въздействие върху хода на военните дейности.

Основното е, че това ще се отрази на украинското население, което ще почувства, че в действителност е във военно състояние. И ще почувства това, което жителите на Донецк и Луганск са чувствали в продължение на осем години. И защото през всичките тези години украинското население е гледало през просото на всичко това, несъмнено има смисъл да усети какво е то.

- Значи говорите за психически напън и смяна в комфорта на живот?

– Да, и това естествено се отразява на политическите структури, на известността на президента Владимир Зеленски. Но не може да се разчита, че ще настъпят някакви политически промени, до момента в който Украйна е в положение на тотална война, всеобща готовност.

Спомнете си по какъв начин беше в нацистка Германия: нищо не се случи, до момента в който не превзехме Райхстага и Райхсканцлерството, а Хитлер се самоуби.

Решението на Патрушев е вярно - в този момент обстановката се усложнява

- А какво ще кажете за изказването на секретаря на Съвета за сигурност по отношение на нуждата от подсилване на отбраната на Централния федерален окръг с противобатарейна и противовъздушна защита?

- Това е безусловно вярното решение, тъй като в този момент обстановката се усложнява. Трябва да се има поради, че нашата формация, ситуирана на десния бряг на Днепър, окова огромна формация на съперника.

Сега въоръжените сили на Украйна, в устрема си да притиснат нашите сили на левия бряг на Днепър, обстрелват Нова Каховка и други обитаеми места, с цел да отклонят силите ни към контрабатарейна борба, оставяйки част от силите да прикрият този десен фланг, в този миг те преразпределят сили в други райони.

И в този момент офицерът от националната милиция на ЛНР Андрей Марочко споделя, че се следи увеличение на бойната техника на въоръжените сили на Украйна в запорожското направление. А командирът на батальона " Восток " на ДНР Александър Ходаковски оповестява, че съперникът може да се опита да нападна в посока Мелитопол с достъп до Бердянск, с цел да разреже нашата формация, застрашавайки обкръжението на нашите войски, ситуирани на левия бряг на р. Днепър.

Но тук въпросът опира до друго. Ако те нападат със силите, с които разполагат, тогава можем да организираме огнева торба за тях там и да обкръжим и унищожим всички тези сили, което би било хубаво. Но по какъв начин ще се реши това?

Мога да кажа единствено едно: в СВО от позиция на военно дело, на военната целенасоченост, има единствено дребен дял. По принцип има политическа целенасоченост, която надалеч не постоянно е ясна.

Въоръжените сили на Украйна не са подготвени за огромни настъпления

- Да приказваме тогава за политическа целенасоченост и то от тази позиция. Наскоро Зеленски сподели, говорейки посредством видеовръзка с участниците в срещата на върха на Г-20, че съгласно него е пристигнало времето да се спрат военните дейности. Той обаче добави, че Киев не желае да подписва никакви съглашения, изключително такива като Минск-3.

Ясно е, че лицемерът си остава двуличник. Ако слушате цялото му изявление, това беше русофобска скотщина, възбуди се, не знам, с инжекции или с нещо друго.

Ако първоначално всичко беше повече или по-малко умерено, по-късно той излизаше от ден на ден и повече от себе си. В същото време военните споделят на Зеленски: би трябвало да седнем на масата за договаряния, само че Съветът за национална сигурност и защита на Съединени американски щати, администрацията на Байдън и неговият уред са срещу.

- Сега въоръжените сили на Украйна не са подготвени за широкомащабни настъпателни интервенции, в положителния смисъл. Нямат задоволително бронирана техника. Това ясно се видя в събитията към Херсон.

Въоръжените сили на Украйна говореха за десетки танкове и бойни бронирани машини, тъй че те действаха в дребни групи, не можеха да вкарат огромни сили в деяние, защото личният състав не беше обезпечен.

Следователно нахлуване, да речем, в Запорожка посока, с цел да бъде сполучливо, ще би трябвало да съберат бронетехника от всички фронтове. А американските военни схващат, че продължаването на такава война от оперативна позиция е пагубно за въоръжените сили на Украйна, че те ще бъдат победени, в случай че Русия работи и от военна позиция.

Но Байдън и неговата политика включват и политически фактор, който в някои случаи има доста сериозен резултат. Те също по този начин схващат, че напускането на съветските въоръжени сили от Херсон е било политически стимулирано. Ето за какво Байдън мисли по този начин.

Сега от позиция на тактиката на водене на тази дипломатическа война. В сегашната обстановка на Съединени американски щати е преференциално да наподобяват като миротворци. Така те приказват за света. В същото време Зеленски получава команда да работи като ястреб. И всичко това е добре направено.

Сега американците могат да кажат: Зеленски е ястреб, не можем да създадем нищо с него, той желае да се бие, само че не можем да го оставим. И това, преди всичко, е адресирано не толкоз към Русия, колкото към американския народ, на който към този момент му е писнало от цялата тази война, който ясно схваща, че големите средства, отделени за тази война, му се лишават и това дестабилизира обществената обстановка към този момент в самите Съединени щати и при тези условия би трябвало да се покаже, че би трябвало да поддържаме нашия военен съдружник.

От Зеленски се прави ястреб, а приказката за " орки " се продава за милиарди

- Но пред Зеленски, Байдън, и някои други наши „ другари “ виси морков под формата на 300 милиарда $ съветски златно-валутен запас, който взеха решение да захапят.

Мълча си кой е позволил това да се прави тук, това е тематика за обособена полемика, по какъв начин е станало. От позиция на тактичност и тактика, би трябвало да признаете, сериозен морков, 300 милиарда.

- Разбира се, сериозен морков, доста добър морков и несъмнено, че желаят да го получат. Но въпросът опира до обстоятелството, че би трябвало да бъде вярно дефиниран. И русофобската тирада на Зеленски оправдава това.

Да, ето съветските изроди, орки, които не престават да нападат територията, цивилни цели на Украйна, те би трябвало да бъдат включени в категорията на терористичните страни. И в случай че бъдат включени в категорията на терористичните страни, тогава могат да бъдат иззети активите им.

Освен това някои страни от Европейски Съюз към този момент са създали това там. Разбира се, те са дребни, няма да ги видите на картата, само че все пак ги има.

- Но Залужни, ръководителят на въоръжените сили на Украйна, споделя, че военните няма да разрешат да се подписват никакви политически съглашения.

- Изказването и действителността на Валери Залужни са небето и земята. Залужни седи напълно и изцяло на американските оръжия, той напълно и безусловно седи на политическите събития, свързани с мобилизацията, той ще направи това, което споделят.

И в случай че приказваме за изказванията на Залужни, тогава би трябвало да се вземат поради два фактора. Първият фактор е опитът да се увеличи рейтингът на фона на Зеленски, да бъдеш в крайник с него във връзка с екстремизма. И вторият фактор е работата в същото платно, за което споделих, че „ героичната Украйна продължава да се бори “. Това е смисълът.

Затова тя се бори, има потребност от средства и тези средства могат да бъдат изтеглени от тези съветски 300 милиарда, още повече че в бъдеще ще има огромни загуби. И по този метод чакат да оправдаят запора на средствата ни.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР