Военната повинност за жените може да бъде въведена в Дания

...
Военната повинност за жените може да бъде въведена в Дания
Коментари Харесай

Дания въвежда равна наборна военна служба за жени и за мъже през 2026 г.

Военната тегоба за дамите може да бъде въведена в Дания след идващите парламентарни избори през 2026 година Това съобщи министърът на защитата Троелс Лунд Поулсен. Датското държавно управление разгласи проекти за главно преструктуриране на наборната система, като едно от нововъведенията е дамите и мъжете да бъдат наборни при изцяло равни условия.

„ Вложих доста сила в разискване на модели за реализиране на задачата по метод, който подсигурява цялостно тъждество на дамите “, цитира организация „ Ritzau “ думите на министъра. „ Но също по този начин признавайки, че това би трябвало да се случи след идващите избори, защото някои партии не желаеме това да се случва по време на този мандат “, прибавя министърът.

Либералният алианс и Датските демократи се опълчват на военната работа за дами заради разнообразни идеологически съображения. Нововъведението би трябвало да стане част от съглашението за защита сред парламентарно показаните партии, към което сега се водят договаряния. Дискусията може да приключи с обединяване на политически сили, приветстващи набора на дами в армията, и приемане на законопроекта без единодушието на двете партии. „ Надявам се, че ще можем да свържем двата края. За мен е извънредно значимо да продължим напред с укрепването на датската защита “, сподели министърът на защитата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР