Военната хунта в Нигер позволи на армиите на Буркина Фасо

...
Военната хунта в Нигер позволи на армиите на Буркина Фасо
Коментари Харесай

Армиите на Буркина Фасо и Мали имат позволение да навлязат в Нигер при евентуален въоръжен конфликт

Военната хунта в Нигер разреши на армиите на Буркина Фасо и Мали да навлязат в страната при възможен въоръжен спор. И двете африкански страни, които са под военно ръководство поради преврати, оповестиха, че са подготвени да поддържат новата власт в Ниамей. Западноафриканските водачи, които настояха хунтата да освободи демократично определения президент Мохамед Базум, към този момент приготвиха проект за възможна инвазия в Нигер.Междувременно някои поданици се надяват  " Вагнер " да продължи да действа в африканските страни и след изказванията за гибелта на водача на групировката, Евгений Пригожин.
В Нигер желаеме Русия и " Вагнер " да дойдат тук. Питате дали това, че водачът на " Вагнер " е мъртъв ще сътвори проблеми? Отговорът е " не ", те могат да дойдат, желаеме да дойдат.
Осман Дайфар, локален гражданин

След военния прелом в страната Пригожин поддържа нигерската войска и предложи услугите на наемниците си. В началото на август се появи и информация за допустима среща сред членове на " Вагнер " и водачи на преврата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР