Водолеите са симпатични, приятелски настроени, незлобливи. Доверчиви и широко скроени.

...
Водолеите са симпатични, приятелски настроени, незлобливи. Доверчиви и широко скроени.
Коментари Харесай

7 неща, които Водолеите не понасят

Водолеите са симпатични, другарски настроени, незлобливи. Доверчиви и необятно скроени. Лесно се сприятеляват и държат на другарството си с другия. Но… има неща, които даже и те не могат да преглътнат. Ето ги:

1. Водолеите ненавиждат, когато някой се пробва да наложи своята позиция от дебелоглав, а не тъй като в действителност е прав. Надарени с комбинативен разум и висок разсъдък, те имат вяра, че в разногласието се ражда истината, само че не и когато разногласието се води поради самия спор. Така че, преди да започнете да опонирате на Водолей, убедете се в правотата си. В противоположен случай ще си навлече раздразнението му.

2. Водолеите не могат да понасят празните приказки и високопарните проекти без покритие. Здраво стъпили на земята, те постоянно имат ясна визия за живота си и за идващите крачки, които считат да подхващат. Затова откровено се нервират, когато някой стартира да дава недомислени обещания и да превзема света, без да има действителна визия по какъв начин на процедура ще реализира задачите си.

3. В подтекста на горното, Водолеите откровено се нервират, когато някой приказва в множествено число. „ Трябва да създадем това или това ” е изречението, което на мига ги влудява. Те знаят, че „ би трябвало да създадем ”, а не „ ще направя ” не е нищо друго с изключение на бягство от отговорност – а точно това Водолеите не могат да одобряват.

4. Водолеите не толерират водачи без лидерски качества. Самите те имат вродени лидерски заложби и по тази причина, с цел да застанат зад някой (а не пред него), те би трябвало да са уверени в способността му да управлява. Ето за какво мъчно се сработват с „ парашутисти ” и „ връзкари ”, които имат високо самочувствие, само че не и висока продуктивност. За разлика от повече хора, в такава обстановка Водолеите няма да избягат от спора и в случай че се наложи, ще влязат в открит спор с така наречен шеф. Те просто имат вяра, че водачеството се печели, а не се подарява.

5. Водолеите не обичат хората, които всяват непотребна суматоха . Спокойни по природа, те са уверени, че всеки проблем съдържа и своето решение. Стига да си задоволително разумен, с цел да го потърсиш. Ето за какво безпределно се нервират, когато някой стартира да се оплаква и вайка, вместо да огледа трезво на обстановката и да откри излаз от нея.

6. Водолеите ненавиждат клюките. Одумването на другите им е непознато и неразбираемо. Един от най-лесните способи да загубите уважението им е да започнете да говорите зад тила на някого. Водолеите намират това държание за извънредно невъзпитано и дразнещо. За тях то не демонстрира нищо друго, с изключение на некадърност да се откри същински забавна тематика на диалог. Което не е присъщо на хората със забележителен разсъдък, каквито са Водолеите.

7. Водолеите не понасят другарствата единствено на думи. За тях другар е човек, на който постоянно можеш да разчиташ. И който постоянно може да разчита на теб. Всичко останало са празни приказки и загуба на време. Затова, в случай че усетят, че сте до тях единствено на думи, само че не и с делата си, ще изгубите другарството им вечно.

Всъщност, доста можем да научим от Водолеите, нали?

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР