Водещият на сутрешния блок на bTV Златимир Йочев засне таралеж,

...
Водещият на сутрешния блок на bTV Златимир Йочев засне таралеж,
Коментари Харесай

Злати Йочев с полезен съвет за таралежите: Сладки са, но не ги прибирайте вкъщи

Водещият на утринния блок на bTV Златимир Йочев снима таралеж, който се разноски в парка до НДК, безусловно на метри от нюзрума на малкия екран. Той пусна видеото и дръпна къс ограмотителен курс за тези симпатични, само че и рискови същества.

„ Ако ги намерите да се разхождат, не ги прибирайте у дома, не е добра концепция. Децата доста им се радват и поради приказките, само че таралежите придвижват много болести, а също бълхи и кърлежи. Освен това, в случай че го приберете от природата, доста евентуално е да оставите дребните му без родител ”, изясни Йочев.

Водещият посъветва също, в случай че забележим таралеж към път, може да го преместим на тревата, с цел да не го сгази кола. Но по-сериозна интервенция на индивида в живота на този античен бозайник не е целесъобразна, съобщи Златимир Йочев. Той се оказа учуден от забавните обстоятелства за таралежите, които научил около срещата в парка, като да вземем за пример, че те са ваксинирани против отровата на змиите.

Водещият също по този начин изясни, че в случай че забележим някой остър симпатяга, който наподобява зашеметен и леко несъответстващ напролет, той най-вероятно не е болен, а таман се е събудил от зимен сън.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР