Водещият китайски доставчик на облачни услуги Alibaba Cloud ще си

...
Водещият китайски доставчик на облачни услуги Alibaba Cloud ще си
Коментари Харесай

Малайзия ще разчита на AI за решаване на проблемите с трафика в Куала Лумпур

Водещият китайски снабдител на облачни услуги Alibaba Cloud ще си партнира с държавното управление на Малайзия в опит да облекчи пословичните тапи в столицата на азиатската страна - Куала Лумпур. За задачата компанията ще разчита на своята новаторска платформа, основана на изкуствен интелект (AI) – City Brain. Платформата ще употребява опциите на AI - различаване на видео и изображения, добиване на данни и машинно образование - за разбор на големи количества информация в действително време, генерирани от 382 канала за видеонаблюдение и 281 светлинни възела в столицата.

Системата City Brain, която направи своя дебют в родния град на Alibaba - Хангжу - през септември 2016 година, може също по този начин да генерира структурирани систематизирания на данни - размер на трафика и скорост в избрани ленти - които могат да се употребяват и за други задания, в това число засичане на произшествия и градоустройствени модели.

Чрез свързване с градските системи за ръководство платформата ще помогне за оптимизация на трафика и светлинната сигнализация в Куала Лумпур, а също по този начин ще може да дава информация в действително време за образували се тапи, пътни произшествия и така нататък

 1

През август 2017 година четирима малайзийски студенти от програмата ASEAN Data Analytics Exchange получиха опция да изпитат на процедура системата на Alibaba в границите на план за доказване на идея. Различни стартъп компании, бизнесмени, университети и проучвателен звена също ще имат опцията да се възползват от инструментите на изкуствения разсъдък на City Brain, като дружно с това функционалността на платформата ще се уголемява.

Ясмин Махмуд, основен изпълнителен шеф на Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC), чиято задача е да управлява цифровите начинания на страната, съобщи, че партньорството с Alibaba бележи началото на напъните за създаване на национална рамка за интелектуална благосъстоятелност и други значими начинания, свързани с изкуствения разсъдък.

Малайзия остава един от основните задгранични пазари за Alibaba. Освен основаването на електронна платформа за търговия и дата център в страната през 2017 година, компанията също по този начин работи с MDEC за основаване на цифрова зона за свободна търговия (DFTZ), ситуирана покрай интернационалното летище в Куала Лумпур.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР