Водещият кандидат за AfD казва, че ще уволни служител, изправен

...
Водещият кандидат за AfD казва, че ще уволни служител, изправен
Коментари Харесай

Крайнодесният германски евродепутат ще остане водещ кандидат за ЕС въпреки ареста на сътрудник по обвинения в китайски шпионаж

Водещият претендент за AfD споделя, че ще уволни чиновник, изправен пред обвинявания в шпионаж, само че отхвърля да се отдръпна от личната си позиция.

Виден немски крайнодесен народен представител сподели в сряда, че ще уволни помощник, който беше задържан по съмнение в шпионаж в интерес на Китай, само че ще остане основният претендент на своята партия на идните избори за Европейски парламент.

>

Помощникът на Максимилиан Кра, Джиан Гуо, беше задържан в понеделник. Прокурорите упрекват Гуо – немски жител, който е работил за Кра от избирането му за законодателен орган на Европейски Съюз през 2019 година – в работа за китайска разследваща работа и неведнъж предаване на информация за договаряния и решения в Европейския парламент.

Прокурорите настояват, че той също е подслушвал китайски дисиденти в Германия. Във вторник вечерта арбитър подреди Гуо да бъде арестуван в очакване на вероятно обвиняване.

Арестът хвърли нелицеприятна светлина върху Алтернативата за Герм...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР