Водещите военни ястреби на Русия в сряда бързо се обединиха

...
Водещите военни ястреби на Русия в сряда бързо се обединиха
Коментари Харесай

Руските военни ястреби се обединяват зад решението за изоставяне на украинския град Херсон

Водещите военни ястреби на Русия в сряда бързо се сплотиха зад решението да изоставят украинския град Херсон, като демонстрираха едно от най-унизителните отстъпления на Москва през съвсем деветте месеца на войната.

Изтеглянето, препоръчано от военачалник Сергей Суровикин, назначен предишния месец да поеме цялостното управление Русия, значи, че Москва се отхвърля от стратегически град на север от анексирания Крим, единствената столица на украинска провинция, която бе превзела след нашествието си на 24 февруари.

Тъй като Украйна заплашваше да прикове съветските сили към западния бряг на река Днепър, където те не могат елементарно да бъдат снабдени, Суровикин предложи на министъра на защитата Сергей Шойгу Русия да одобри нови отбранителни линии на отсрещния бряг, с цел да резервира живота на бойците.

Шойгу с тъмно лице се съгласи и подреди на войските си да се отдръпват.

Решението, разказано от един съветски боен блогър като " черна страница в историята на съветската войска ", все пак бързо беше предпазено от някои от най-известните поддръжници на войната като умно и належащо деяние.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР