Водещите плувци подготвят колективен иск срещу Световната антидопингова агенция (УАДА),

...
Водещите плувци подготвят колективен иск срещу Световната антидопингова агенция (УАДА),
Коментари Харесай

Световни плувци подготвят дело срещу Световната антидопингова агенция заради допускането на уличените в допинг китайски спортисти

Водещите плувци приготвят групов иск против Световната антидопингова организация (УАДА), която разреши на китайски спортисти да се състезават макар позитивните резултати от допинг тестванията. Това оповестява вестник " Таймс ", представен от ТАСС.

Според източника плувците водят договаряния с юристи, с цел да заведат групов иск.

Миналата седмица " Ню Йорк Таймс " заяви, че 23 китайски плувци, които са се състезавали на Олимпийските игри в Токио през 2021 година, са дали позитивен тест за триметазидин. По-късно WADA съобщи, че не е наказала спортисти за нарушение на антидопинговите правила преди игрите в Токио, защото не може да опровергае информацията на Китайската антидопингова организация, че неразрешеното вещество е попаднало несъзнателно в телата на спортистите.

Китайската страна сподели, че плувците са взели неразрешеното вещество несъзнателно и в дребни количества, тъй че не са нужни дейности против тях. Разследване на Китайската антидопингова организация допуска, че случаят се дължи на нечиста храна.

На 25 април WADA назначи самостоятелен прокурор Ерик Котие да извърши задълбочено следствие на случая на 23-мата китайски плувци.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР