Водещите на сутрешния блок на телевизия Мира Иванова и Виктор

...
Водещите на сутрешния блок на телевизия Мира Иванова и Виктор
Коментари Харесай

Фалшиви интервюта с Виктор Николаев и Мира Иванова рекламират препарати за кръвно - Медии

Водещите на утринния блок на телевизия Мира Иванова и Виктор Николаев предизвестиха, че са включени във подправени изявленията, рекламиращи препарати против високо кръвно налягане.

Това се случва посредством нелегитимни уеб сайтове, които имитират този на Nova телевизия и продават препарати против високо кръвно налягане и такива за възстановяване на зрението. Във подправените изявленията се споделя за известни лекари, които хвалят свойствата на тези артикули и даже убеждават потребителите да спрат актуалната си терапия, с цел да я заменят с тях.

Зрителка на малкия екран алармира, че въпросният препарат претендира, че лекува хипертония и че за " невероятните му свойства " споделя кардиохирургът проф. Димитър Николов в ефира на утринния блок на Nova телевизия.

" На страницата ни обаче нашата зрителка не съумяла да открие нито текста от линк, на който попаднала в обществените мрежи, нито видео към него. Защото всичко написано в него, е неистина. Това е реплика нацяло изявление, каквото не се е предписание. Вижда се, че уеб сайтът е с някакъв чудноват адрес - това не е уеб сайтът на NOVA, само че в случай че човек не бъде задоволително деликатен, може да се заблуди ", описа Виктор Николаев.

Мария Иванов добави, че лицата им са били употребявани за реклама на кремове за лице и хапчета за намаляване и че тя се е съгласила на това, тъй като козметичните артикули не заплашват здравето на хората. " Когато става дума за хора с кардиологични проблеми, е друго ", добави тя.

Началникът на Клиниката по кардиохирургия в Acibadem City Clinic УМБАЛ-Токуда, който също е забъркан в абсурда с подправените изявленията, проф. доктор Димитър Николов разяснява, че не може да повярва, че има такива наглеци:

" Аз съм сърдечен хирург, а да популяризирам медикаменти, още повече да споделям на пациентите, да предлагам да си стопират лечението, която е дадена от експерти, просто нямам какво да кажа. "

Той посочи, че в никакъв случай не е давал изявление на водещите на утринния ни блок. Оказва се обаче, че проф. Николов не е единственият доктор, с чието име се злоупотребява. Друга зрителка на Nova e попаднала на линк към текст, в който показания за офталмолог, само че в реалност пулмолог, доктор Александър Симидчиев също дава изявление, сякаш направено в утринния блок на малкия екран. В измисленото изявление доктор Симидчиев възхвалява артикул за възстановяване на зрението, създаден по формула, основана от български студент в Съединени американски щати. " Заинтригува ме това, че става въпрос за достижение на български студент. Изчитайки репортажа, просто взех решение, че би трябвало да го виждам. И по този начин открих, че не съществува ", споделя Снежана Василева.

Екпиът на Nova дружно с специалиста по киберсигурност Любимир Тулев вършат опит да закупят продуктите. Въпросните препарати не се популяризират в аптечната мрежа, а сякаш могат да се поръчат посредством хиперлинковете, т.е. връзките, които съдържат текстовете с измислените изявленията.

" Отървете се в този момент, незабавно, седем бързи заболявания, подобряване… Това е доста особено при измамниците в онлайн пространството - да основат пресиращо чувство на потребителя, че в този момент, незабавно, би трябвало да се направи тази покупка. Най-отдолу виждаме и мнения. С тази разлика обаче, че тези профили в действителност са подправени. Познайте зад коя врата има 50%. Направих си опит, че зад която и врата да кликнеш, на процедура постоянно получаваш 50% отстъпка. Така че, да, поздравления, печелим отстъпка от 50% ", сподели Тулев.

Проверка на Комисията за отбрана на потребителите удостоверява казаното дотук, като прецизира, че пратките се препращат през няколко куриерски компании в разнообразни страни, с цел да се попречва установяването на началната им точка. По случая към този момент са сезирани и органите на реда.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР