Водеща световна инвестиционна банка ще финансира сделката за закупуването на

...
Водеща световна инвестиционна банка ще финансира сделката за закупуването на
Коментари Харесай

Експерт: Водеща световна банка ще финансира сделката на Инерком и ЧЕЗ

Водеща международна капиталова банка ще финансира договорката за закупуването на българските активи на ЧЕЗ от " Инерком ". Това разгласи в изявление пред " ТВ Европа " Илиян Скарлатов, който е финансов съветник.

Той добавя, че финансирането на придобиването ще се случи на две елементи.

Ще има самоучастие в границите на сред 25 и 30% от сумата на договорката, което ще бъде обезпечено посредством активи на самата " Инерком " и с в допълнение финансиране от друга банка. Останалата част сред 70 и 75% от сумата ще бъде предоставена от интернационалната финансова институция.

" Сделката я желаеха три световни банки. Две от тях са в топ 10, третата е в топ 20 в света ", показва Скарлатов.

" И ЧЕЗ, и " Инерком " са наясно, че когато е намесено позволение от трета страна, срокът постоянно се приспособява към това по какъв начин се движат нещата на регулаторно равнище ", добавя специалистът.

През септември месец сдружението " Инерком " подаде искане до Комисията за защита на конкуренцията за одобрение на договорката за ЧЕЗ. Тогава компанията излезе от дружествата-производители на електрическа енергия от фотоволтаични централи. Те бяха повода регулаторът да откаже одобряването на придобиването. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР