Водачът на листата на БСП за България в 12 МИР

...
Водачът на листата на БСП за България в 12 МИР
Коментари Харесай

Анастасова пред избиратели в Лом и Брусарци: БСП има десет спешни решения за първите 100 дни на управлението


Водачът на листата на „ Българска социалистическа партия за България ” в 12 МИР – Монтана Ирена Анастасова, дружно с Красимир Иванов и Тотка Рибагина - претенденти за народни представители, в продължение на два дни се срещнаха с десетки хора в Лом, Сталийска махала и Брусарци. В диалозите беше оценено постигнатото от Българска социалистическа партия в ръководството в грижата за младежите, децата, възрастните, както и целите в предизборната стратегия на Българска социалистическа партия.
Притесненията на всички са високата инфлация, галопиращите цени, както на стоките и услугите, по този начин и на енергоносителите. Ирена Анастасова изясни препоръчаните на Българска социалистическа партия за 10 незабавни решения за първите 100 дни на ръководството, които са в поддръжка на фамилиите, децата, младите, служащите, пенсионерите и стопанската система:
Да се наложи таван на цените на  вода, парно, газ.
Да се изземат свръх облагите на енергийните сдружения и да се преразпределят заслужено на семейства и компании.
Училища, лечебни заведения, общини да се върнат на контролирания пазар на сила.
Да продължи поддръжката на бизнеса за тока.
Да се усили минималната работна заплата на половината от междинната.
Да се вкара необлагаем най-малко на размера на прага на бедността. 
Да се вкарат безвъзмездни медикаменти за деца до 14 г. 
Да се обезпечат безвъзмездни учебници до 12 клас.
Да се одобри определението за енергийно и водно небогати и да им се отпусне обществена поддръжка.
Да се преизчислят пенсиите и да се усили вдовишката надбавка.
Тези оферти получиха цялостна поддръжка от жителите.
Като изключително значими и нетърпящи отсрочване въпроси, те показаха основаването на Национален фонд за поддръжка на Северозапада и промените в правораздаването,
опазването на здравето и образованието. Както показа след срещите Анастасова: „ хората желаят работещ парламент, работещо държавно управление, което да предприеме тези ограничения и да им даде сигурност. И нещо друго - съвсем всеки диалог завършваше с паника по отношение на идните избори - хората обясняваха по какъв начин пазаруването на гласове към този момент е почнало. В дребните обитаеми места всичко се знае - кой прави описите, кой раздава парите, къде се случва това. “
На присъстващите на срещите Анастасова изрично съобщи: „ Обещавам, че ще алармирам органите на реда в региона, макар че няма по какъв начин всички да знаят тези обстоятелства, а виновните институции да не ги знаят. Просто би трябвало да си свършат работата “, уточни тя.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР