Водачът на листата на БСП за България в 12 МИР

...
Водачът на листата на БСП за България в 12 МИР
Коментари Харесай

Анастасова пред избиратели в Лом и Брусарци: БСП има десет спешни решения за първите 100 дни на управлението 

Водачът на листата на „ Българска социалистическа партия за България ” в 12 МИР – Монтана Ирена Анастасова, заедно с Красимир Иванов и Тотка Рибагина – претенденти за народни представители, в продължение на два дни се срещнаха с десетки хора в Лом, Сталийска махала и Брусарци. В диалозите беше оценено постигнатото от БСП в ръководството в грижата за младежите, децата, възрастните, както и целите в предизборната стратегия на Българска социалистическа партия. 

Притесненията на всички са високата инфлация, галопиращите цени, както на стоките и услугите, по този начин и на енергоносителите. Ирена Анастасова изясни препоръчаните на Българска социалистическа партия за 10 спешни решения за първите 100 дни на ръководството, които са в поддръжка на фамилиите, децата, младите, служащите, пенсионерите и стопанската система:

• Да се наложи таван на цените на  вода, парно, газ.

• Да се изземат свръх облагите на енергийните сдружения и да се преразпределят заслужено на семейства и компании.

• Училища, лечебни заведения, общини да се върнат на контролирания пазар на сила.

• Да продължи поддръжката на бизнеса за тока.

• Да се усили минималната работна заплата на половината от междинната.

• Да се вкара необлагаем най-малко на размера на прага на бедността.  

• Да се вкарат безвъзмездни медикаменти за деца до 14 година  

• Да се обезпечат безвъзмездни учебници до 12 клас.

• Да се одобри определението за енергийно и водно небогати и да им се отпусне обществена поддръжка.

• Да се преизчислят пенсиите и да се усили вдовишката надбавка.

Тези оферти получиха цялостна поддръжка от жителите. 

Като изключително значими и нетърпящи отлагане въпроси, те показаха основаването на Национален фонд за поддръжка на Северозапада и промените в правораздаването,

здравеопазването и образованието. Както показа след срещите Анастасова: „ хората желаят работещ парламент, работещо държавно управление, което да предприеме тези ограничения и да им даде сигурност. И нещо друго – съвсем всеки диалог завършваше с паника във връзка с предстоящите избори – хората обясняваха по какъв начин пазаруването на гласове към този момент е почнало. В дребните обитаеми места всичко се знае – кой прави описите, кой раздава парите, къде се случва това. “

На присъстващите на срещите Анастасова изрично съобщи: „ Обещавам, че ще алармирам органите на реда в региона, макар че няма по какъв начин всички да знаят тези обстоятелства, а виновните институции да не ги знаят. Просто трябва да си свършат работата “, уточни тя.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР