Внучката на убития преди 27 години премиер Андрей Луканов –

...
Внучката на убития преди 27 години премиер Андрей Луканов –
Коментари Харесай

Внучката на Луканов завърши математика с пълно 6

Внучката на убития преди 27 години министър председател Андрей Луканов – София, се е дипломирала предишния месец с отличие в Софийския университет. Девойката, която поразително наподобява на дядо си по мнение на нейната баба Лилия, е приключила една от най-трудните специалности – „ Математика и информатика “.

Плановете на София оттук нататък били незабавно да стартира да си търси работно място. Тя ще има редица благоприятни условия да стартира доходоносна работа, защото компютърните експерти са измежду най-добре платените специалности у нас.

Докато е била ученичка, София се е занимавала интензивно с художествена гимнастика, само че към днешна дата приоритет ѝ е кариерното развиване, а не спортът. Тя е наследничка на дъщерята на Луканов Анна, която в никакъв случай не се е показвала обществено и последната известна за нея информация е, че преподавала изобразяване на деца. Преди години се занимавала и със театралните костюми в редица кино продукции.

„ София, дъщерята на Ани, като дребна беше наредила всички свои играчки пред портрета на Андрей. Кученца, цветенца. Много разпитваше за него – кой го умъртви, за какво. Тя е негово копие “, споделя брачната половинка на разстреляния през 1996 година някогашен министър-председател.



Прочутата фотография на някогашния министър председател от масата за аутопсии

Вдовицата на Луканов Лилия съжителства точно с дъщеря си и нейното дете след кончината на своя брачен партньор. Имало години, в които им било извънредно мъчно и живеели безусловно на ръба на нищетата. Слушайки диалозите на своите угрижени майка и баба, които непрестанно обсъждали, че сметките за ток са двойни, тогава дребната София влизала в банята с фенерче, с цел да пести електричество, описа преди време в свое изявление баба ѝ.

Андрей Луканов има още една внучка – Мария, дете на сина му Карло. Тя пък скоро ще приключи право в СУ. Нито една от двете не е познавала дядо си персонално, тъй като се раждат след убийството му. Мария е съществено обвързана отдавна със собствен съученик, с който имали планове да основат семейство, само че едвам откакто се дипломират и се осъществят професионално. В ученическите си години девойката претърпя мощен стрес около скандалния бракоразвод на татко си Карло и майка си Лили. Двамата имаха разногласия за родителските права, съдиха се дълго време, а Карло даже провежда шествие в центъра на столицата, с цел да потърси поддръжката на татковци в сходно на неговото състояние, написа " Ретро ".

Покрай пълнолетието на щерка им и абитуриентския ѝ бал двамата се сдобрили и през днешния ден имат цивилизовани връзки, само че синът на Андрей Луканов, който стана правист на 50, продължава да оказва помощ посредством своята фондация на татковци с сходни проблеми.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР