Внесохме предложение до кмета на Столична община с предложение да

...
Внесохме предложение до кмета на Столична община с предложение да
Коментари Харесай

Карлос Контрера и Марио Евстатиев: Столична община да преговаря с Прага и Бърно за трамваи

" Внесохме предложение до кмета на Столична община с предложение да бъдат извършени договаряния с чешките общини Прага и Бърно за доставка на пенделни мотриси. Проучванията на транспортните специалисти на демонстрират, че заради замяна на преносимия състав в тези два града има възмжност посредством договаряния сред Столична община и общините Прага и Бърно София да достави пет броя мотриси. В миналите години на два пъти София контракти сходни доставки с община прага за мотриси по ТМ 22. " Това заяви на формалната си страница общинският консултант и претендент за кмет от Карлос Контрера.

Предложението е да се проведат договаряния с общините Прага и Бърно за закупуване на общо 5 броя пенделни мотриси от вид КТ8Д5, който е с висока степен на унификация на съставените елементи с нашите мотриси, също чешко произвеждане. Работата по концепцията е от над година, като за това време, с специалиста в Комисията по превоз и пътна сигурност Марио Евстатиев са извършени механически изследвания, наблюдения и разбори.

" Сега всичко е в ръцете на кмета на Столична община. Работата на политическо и експертно равнище е свършена и въпрос на воля е, това предложение да се трансформира в действителна договореност с някоя от двете общини и да сменяем рисковите 58 - 65 годишни трамваи " Дюваг ", които е изцяло допустимо във всеки миг да се разпаднат в придвижване, до момента в който возят пасажери. Ватманите в хранилище Искър към този момент съществено се тормозят да ги ръководят и единствено при мен като специалист, на бюрото си имама над 10 сигнали и мнения, че тези возила би трябвало неотложно да бъдат спрени и сменени с нещо по-съвременно. През 2017 година, Столичен електротранспорт за малко не съумя да придобие няколко броя КТ8Д5 от Мишколц, като претекстовете на сдружението бяха, че мотрисите се нуждаят от главен ремонт. След това всички видяхме по какъв начин Прага ги изкупи, ремонтира и употребява на линия. Трябва перспективно и най-много експертно мислене при такива проблеми като този, в който на карта е сложена и сигурността на експлоатационен личен състав, пасажери и останалите участници в придвижването ", изясни за NOVINI.bg Марио Евстатиев, съвносител на предлагането.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР