Внасяме работна ръка от Украйна за сезонна работа. Преди старта

...
Внасяме работна ръка от Украйна за сезонна работа. Преди старта
Коментари Харесай

Внасяме работна ръка от Украйна за сезонна заетост

Внасяме работна ръка от Украйна за сезонна работа. Преди старта на летния сезон точно жителите на тази страна, поискали да изкарват прехраната у нас, са най-вече.
Увеличава се броят на подадените заявки и предоставените решения по отношение на даване на достъп до пазара на труда на чужденци от трети страни.
Тенденцията се следи изключително във връзка с сезонната претовареност до 90 дни, оповестиха от Агенцията по заетостта.
Сезонната претовареност до 90 дни е най-атрактивната и налична опция за работодателите във връзка с наемане на личен състав за дейния сезон.
От организацията разясниха, че ползата на работодателите към този тип претовареност продължава да нараства.
От началото на годината е записана сезонна претовареност до 90 дни на общо 687 чужденци, които са жители на трети страни. От тях 541 са жители на Украйна. На второ място са молдовците, които наброяват 74 души. 18 пък са жителите на Русия.
От началото на 2018 година досега подобен е възложен доспъп до пазара на труда у нас на общо 357 чужденци. Според справката 73 сърби и 72 украинци са почнали работа на българска територия. Именно жителите на тези две страни са най-многобройни в това отношение.
Започналите работа у нас от началото на годината идват от общо 23 страни, като от тях 71 са с решения на организацията по отношение на издаване на „ Синя карта на ЕС” от органите на Министерство на вътрешните работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР