Влиятелен ирански духовник, член на Асамблеята на експертите, която избира

...
Влиятелен ирански духовник, член на Асамблеята на експертите, която избира
Коментари Харесай

Влиятелен ирански духовник е убит при нападение

Влиятелен ирански свещеник, член на Асамблеята на специалистите, която избира висшия водач на страната, е бил погубен при въоръжено нахлуване, оповестиха публични лица, представени от Агенция Франс Прес.

" Аятолах Абас Али Солеймани беше погубен тази заран при въоръжено нахлуване... нападателят също беше задържан и сега се проверява ", заяви осведомителна организация ИРНА, като се базира на чиновник по сигурността в северната провинция Мазандаран, където е станало убийството.

Нападението е осъществено в банка в град Баболсар, сподели служителят.

" Мотивът на нападателя към момента не е явен и ще бъде разгласен, откакто бъде обяснен ", добави той.

Губернаторът на Мазандаран, Махмуд Хосейнипур, съобщи, че нападателят е бил локален чиновник по сигурността на банката.

" Засега информацията и документите ни демонстрират, че не става въпрос за терористичен акт ", съобщи Хосейнипур пред държавната телевизия и добави, че " нападателят не е познавал аятолаха ".

Запис от камера за видеонаблюдение, оповестен от осведомителната организация Tasnim, демонстрира по какъв начин охранителят, облечен в синьо и бяло яке, стреля по духовника откъм гърба, до момента в който той седи на стол в банката.

След убийството иранският основен прокурор Мохамед Джафар Монтазери подреди на провинциалните управляващи да " проверяват въпроса от разнообразни гледни точки, да създадат нужните следващи дейности и да рапортуват резултатите ".

75-годишният Солеймани преди този момент е бил представител на висшия водач на страната аятолах Али Хаменей.

Освен това е бил имамът, който е водил седмичните петъчни молебствия в градовете Кашан, в провинция Исфахан, и Захедан в югоизточната провинция Систан-Балучистан. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР